Има ли вариант да изтеглим парите си от застраховка Живот“

...
Има ли вариант да изтеглим парите си от застраховка Живот“
Коментари Харесай

Има ли вариант да изтеглим парите си от застраховка „Живот“ предсрочно?

Има ли вид да изтеглим парите си от застраховка „ Живот “ предварително? Чрез животозастраховките ние подсигуряваме дълготрайните си спестявания, а с цел да порастват те във времето е належащо време.

Затова при тези артикули има въведени някои ограничавания във връзка с предварителното им изтегляне, изясняват от Асоциация на българските застрахователи.

За да изтеглим предварително спестяванията си по животозастраховката ни, би трябвало да упражним правото си на „ откуп “. Това значи да прекратим предварително застраховката си, като в следствие получим заплащане в размер на така наречен „ откупна стойност “. Какъв е размерът й за всяка година от периода на полицата е посочено в изискванията на застрахователния контракт. Условие да упражним правото си на откуп е да са минали две години от подписване на контракта и да са платени най-малко 15% от наградите по застраховката.

Когато влагаме посредством животозастраховка е допустимо да имаме по-високи разноски и оттова малко по-ниска рентабилност от вложенията в съпоставяне със независимото вложение. Това решение зависи от самостоятелните ни цели и желания, настройки и знания.

Има ли вид да изтеглим парите си от застраховка „ Живот “ предварително?

Внимателно и доста премислено би трябвало да се подхожда към такава стъпка, тъй като може да докара до загуба на част от насъбраните средства, изключително в по-ранния интервал през периода на полицата.

Вариант е, против застраховката, да ни бъде провиснал заем от застрахователя до размера на откупната стойност. Ако не сме върнали заема и настъпи рисково събитие, то ще получим застрахователна сума, която не включва сумите по заема (главница, лихви и разноски).

Инвестиционните и спестовните животозастраховки са комплицирани артикули и има доста аспекти, на които да се обърне внимание, когато избираме подобаващата за нас. Самият развой по сключването им лишава време, тъй като това е индивидуализиран артикул, който допуска поемането на дълготраен финансов ангажимент. Наред със изследване на здравословното положение, се прави и разбор на финансовото състояние на клиентите.

Понякога този стадий се възприема като ненужно нахлуване в персоналното пространство. Всъщност е доста значим и нужен, тъй като посредством него обективно може да се дефинира какви са задачите и потребностите ни и какво може да си позволим от позиция на застрахователна отбрана и равнище на икономисване.

В процеса на избор и подписване на животозастраховка можем и би трябвало да разчитаме на помощта на консултантите на фирмите.

Източник: pariteni

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР