Има ли съвременни снимки на следите и останките от кацанията

...
Има ли съвременни снимки на следите и останките от кацанията
Коментари Харесай

НАСА откри сайт със съвременни снимки на останки от исторически кацания – Аполо, Луна, Луноход

Има ли модерни фотоси на следите и останките от кацанията на пилотираните експедиции “Аполо ”? Безспорно това е измежду най-често задаваните въпроси в галактическите конгреси и обществените мрежи. Да, има – актуалната роботизирана експедиция на НАСА “Лунър Риконисънс Орбитър ” има мощна телескопична камера, която може да снима такива следи. По този случай НАСА откри уеб страница, на който можете да разгледате модерни фотоси от исторически кацания – освен на “Аполо ”, само че и на руските задачи “Луна ”, “Луноход 1 ”, “Луноход 2 ”, разбиванията на някои орбитални задачи като “GRAIL ” и “LADEE ”, попадения на степени от ракети, новосъздадени кратери по натурален път … и още доста!

Новината бе обявена на 9-ти декември от журналиста Ленърд Дейвид, списващ уеб страницата Inside Outer Space.

Уебсайтът на НАСА е наличен на този адрес: https://www.lroc.asu.edu/featured_sites. Там има голям брой менюта и подменюта, които могат да ви оказват помощ да се ориентирате съгласно това, което търсите.

Част от фотосите, оповестени на уеб страницата, са показвани неведнъж по медиите. Въпреки всичко въпросът “къде са актуалните фотоси на останките от Аполо ” не стопира да бъде задаван. И това не трябва да ни изненадва – хората, които го задават, са нормално последователи на тайната доктрина, че човек в никакъв случай не е стъпвал на Луната. Но тези хора не задават въпроса откровено, а го употребяват като риторична вметка, с цел да проповядват псевдонаука и дезинформация.

Както неведнъж съм подчертавал на уеб страницата, човешкият мозък е мощно стеснен и не постоянно се оправя добре в определянето на истината. През 2013 година Дан Кахан, проф. от Йейл, разгласява резултатите от научно проучване, които демонстрираха, че мозъците ни работят по следния метод – ние първо на прочувствен принцип решаваме в какво да имаме вяра и чак тогава започваме да рационализираме и да привеждаме причини, пасващи на нашите вярвания (изт: Ваня Милева, Наука ОФНЮЗ). Именно поради този базисен принцип, по който действа нашият разум, обстоятелствата нямат значение. Образованието, научните доказателства не правят никаква работа в убеждаването на човек, който е решил авансово в това какво да има вяра.

Ето за какво всичките тези доказателства, които се показват – включително новите фотоси на местата на кацане от “Аполо ”, освен това освен от “Лунър Риконисънс Орбитър ”, само че и от задачи на непознати страни като Индия (вж. долу фотография на останките на “Аполо 11 ”, снимани от “Чандраян 2 ”), не реализират нищо в убеждаването на вярващите в тайната доктрина. Сегашният полет на “Артемис 1 ” до Луната също не спомогна изключително – хората отново се питаха за какво има петна на фотосите, за какво не са с по-висока резолюция и така нататък и т.н… Този вид последователи на тайни теории са толкоз тесногръди и лимитирани, че нищо няма да ги убеди – даже в случай че бъдат качени на ракета и изстреляни към Луната. Дори и да видят с очите си следите, оставени от астронавтите, отново ще настояват, че всичко е имитация – този път ще настояват, че са сложени в симулация, че следите са оставени по-късно и прочие.

Но на фона на целия този спор стои един въпрос, на който последователите на тайната доктрина в никакъв случай няма да съумеят да отговорят:

“ ”Ние сме били на Луната девет пъти. Ако сме фалшифицирали задачите, за какво сме го правили цели девет пъти? ”- пита Чарлз Дюк, водач на лунния модул на “Аполо 16 ” и десетият човек, стъпил на Луната.

 Снимка на останките от “Аполо 11 ”, снимана от индийската задача “Чандраян 2 ”.
Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР