Има ли решаваща промяна в ситуацията със строежа на Северен

...
Има ли решаваща промяна в ситуацията със строежа на Северен
Коментари Харесай

ЕС върви към законодателна промяна заради Северен поток 2

Има ли решаваща смяна в обстановката със градежа на " Северен поток 2 "? Според съветското издание " Комерсант " и да, и не. В края на предходната седмица Европейският съвет одобри позиция за изменение на така наречен газова инструкция, което разрешава на страната-членка на Европейски Съюз, на чиято територия първо влезе газопровод от трета страна, да е водеща в договарянията за реализиране на плана, предаде Агенция " Фокус ".

``
реклама

В случая със " Северен поток 2 " това е Германия. Франция и Германия реализираха компромис за " Северен поток-2 " Франция и Германия реализираха компромис, който разреши на Берлин да остане водещият договарящ с Русия по газопровода „ Северен по... Прочети повече Съгласно гледната точка на " Комерсант " това ще помогне на " Газпром ", тъй като въпреки всичко " Северен поток " стана факт точно след съдействие с Германия. Ако поправките в газовата бъдат утвърдени във типа, в който са показани, проблемите не се вземат решение напълно.

Преди всичко, в случай че " Северен поток 2 " бъде издигнат след датата, в която ще влезе в действие приложението на поправките, той няма да може да получи право да се възприема като изключение от Третия енергопакет на Европейски Съюз и да се възползва от опцията за опростено използване на самата процедура (ще се наложи да се разделят притежателя на тръбата от доставчика на газ и да се даде достъп на трети лица до мощностите на самия газопровод). Германия и Русия ще би трябвало да подписват особено съглашение за правния режим на газопровода.

При това Германия е длъжна да получи позволение от Европейска комисия да води договаряния за него не по-рано от пет месеца преди тяхното начало. Брюксел е задължен в период от 90 дни да отговори, само че може да изиска спомагателна информация, при което броенето на дните стартира от начало. Такъв образец към този момент има - повече от две години Европейската комисия бавеше признаването на правилото за изключение от Третия енергопакет за газопровода " Опал " и по този начин не разреши на Русия да употребява цялостните капацитетни благоприятни условия на " Северен поток ".

В края на краищата може да се случи и по този начин, че Брюксел да не даде позволение за договаряния, в случай че да вземем за пример реши, че те „ могат да нарушат действието на вътрешнопазарния механизъм, конкуренцията или сигурността на доставката. Франция ще се разгласи против " Северен поток - 2 "? Париж възнамерява да се разгласи против Берлин по въпроса за ориста на " Северен поток - 2 ". Това е декларирал източник във френското държавно управление,... Прочети повече Във всеки случай директивата към момента би трябвало да се доработва в Съвета на Европейски Съюз и в Европейския парламент и нейният финален вид може да е напълно друг, приключва коментарът на съветския вестник.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР