Има ли прокуратурата още скандални доказателства, които не са обявени

...
Има ли прокуратурата още скандални доказателства, които не са обявени
Коментари Харесай

Как Тони Парфюма се оказа наемател на къща, свързана с Мила Георгиева от „Килърите“

Има ли прокуратурата още скандални доказателства, които не са оповестени досега?
Дадената в четвъртък от управлението на прокуратурата конференция безспорно разбуни духовете. Десетки публикации, мнения и позиции заливат осведомителните уеб сайтове към този момент четвърти ден. И до момента в който за момента всичко се концентрира към заговора на известни имена от ъндърграунда - олигарси, политици и даже публицисти, против основния прокурор и висши служители на реда, то спомагателен разбор на изнесеното повдига от ден на ден въпроси.

Междувременно, в изявление от събота за БГНЕС основният прокурор Иван Гешев уточни, че наподобява това е единствено началото и занапред може да сме очевидци на нови разкрития.

Интересен подробност е да вземем за пример къде прокуратурата е разкрила част от материалните доказателства, които показа в четвъртък. Те са конфискувани от къща, която е обитавал един от двамата обвинени по делото – Тони Иванов, прочут още като Тони Парфюма. В редица изявления от средата на 2022 година името му се свързва със съпредседателя на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев.

Към момента Иванов се оказва, че е напуснал страната, а от прокуратурата оповестиха, че скоро няма да може да обитава в страна от Европейския съюз, защото против него ще бъде издадена Европейска заповед за арест. Може да се окаже, че Тони Иванов скоро може да потърси леговище там, където се укрива и главният участник в публикуваните записи – Красимир Каменов – Къро – в Дубай или Южна Африка.

Тони Парфюма е обитавал чартърен къща в столичния квартал „ Бояна “, чиято благосъстоятелност въобще не е инцидентна. Къщата е на майката на добре известната Мила Георгиева, добила известност при разкриването на една от групите за поръчкови убийства „ Килърите “. Георгиева е обект на следствие в Румъния, дружно с Иван Танев – Универсалния.

Дълги години двамата се проверяват за отклонение на средства от обществено слаби като се счита, че част от парите – 26 млн. евро, са изпрани посредством покупка на парцели и у нас. Самата Мила Георгиева бе обект на следствие и от българската прокуратура преди към седем години. Първоначално задържането й се свързва с група за убийства, само че по-късно обвиняванията против нея са оттеглени и остават единствено тези за присъединяване в група за разпространяване на опиати. Причината – огромна част от очевидците се отхвърлят от първичните си показания.

Как и за какво варненецът Тони Иванов наема точно къщата на майката на небеизвестната Мила Георгиева, не е ясно. Една от аргументите може да е обвързвана с общо другарство и на двамата с Красимир Каменов.

Оказва се, обаче, че, до момента в който живее чартърен в „ Бояна “, Тони Парфюма демонстрира интерес към парцел в подножието на Витоша. Източници разкриват, че Тони Иванов се е опитвал да придобие парцел от самотно живеещ възрастен мъж в влиятелен квартал над Околовръстното шосе, като даже се е представял за непосредствен до някогашните ръководещи. Не е изключено, точно в тази връзка Иванов да се окаже обект на още едно следствие.

Дали прокуратурата е оповестила всички доказателства, събрани по следствието против Тони Иванов и съучастника му – Дилиян Георгиев, който към този момент 10 дни е в ареста. Този въпрос закупи изключителна новост от събота, когато в изявление обвинител №1 Иван Гешев съобщи, че „ филмът може да стане сериал “. Думите на основния прокурор бяха във връзка казаното от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, който в петък побърза да се разграничи от разкритията на прокуратурата като разгласи, че „ Гешев не може да е жертва “ и няма да взе участие в „ този филм “.

„ Ако употребявам неговата стилистика, в действителност може да стане сериал, най-малкото тъй като сътрудниците показаха една дребна част от запис с дължина час и половина, която съгласно тях е най-интересната. Но съм сигурен, че има много по-интересни елементи “, съобщи Гешев в изявление в събота.

В четвъртък на конференцията на прокуратурата, на която бе оповестен  скрит план против висши магистрати и чиновници на Министерство на вътрешните работи сред нарушители, предприемачи, политици и публицисти, обаче, стана ясно, че огромна част от материалите по следствието са засекретени. Това би могло да значи, че занапред държавното обвиняване готви изненади, изключително, в случай че и във въпросните материали се окажат имената на политици или на лица от властта.

Източник: Блиц
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР