Има ли поредна кражба на пари в българския футбол? Има

...
Има ли поредна кражба на пари в българския футбол? Има
Коментари Харесай

Шеф на Локо алармира за 365 хиляди евро, изчезнали в БФС

Има ли поредна кражба на пари в българския футбол? Има ли транш от УЕФА, неполучен в Локо София? Обвиненията наподобяват съществени.

Бившият шеф на школата на Локомотив София Ивайло Аспарухов съобщи, че преди четири месеца е изпратил писмо до БФС с запитване къде са 365 хиляди евро, които се поставят на ПФК Локомотив (София) от УЕФА. В годината на фалита- 2015-а, локомотивци приключиха на 3-о място, а също по този начин завоюваха и квота за присъединяване в шампионата Лига Европа.

Но клубът не получи професионален лиценз и при започване на идващия сезон беше изпратен в Трета лига, а в следствие и се отхвърли от присъединяване там. Малко по-късно беше учреден различен клуб- Локомотив 1929, а остарялото сдружение не развива активност.

" Парите се поставят на клуба, който е извоювал присъединяване си в Европа, както и солидарно заплащане от приходите на Лудогорец. Но желая да попитам БФС къде са тези пари? И по какъв начин да развива един клуб активност, като даже и да изпадне в усложнение, той не получава полагаемото му се и заработено по състезателен път?

Ако тези пари дойдат, ще се платят към 80 хиляди лв. отговорности към чиновници, както и някои институции ще си получат дължимото, съобщи Ивайло Аспарухов пред Българска телеграфна агенция, който по-късно стана и изпълнителен шеф на достоверното сдружение.

" Аз пътувам много из България и си приказвам с доста хора във футбола, от най-високите равнища, до най-ниските. Гарантирам, че 99 % от хората желаят смяна в БФС и ръководството на процесите на най-популярната игра у нас.

Така като виждам, единствено трима души могат да донесат смяна и то внезапна, сполучлива. Това са Христо Стоичков, Любослав Пенев и до тях поставям и Красимир Балъков. Нямаме избор, в случай че желаеме да се избави футболът в България, би трябвало да предизвикваме промени. Защото БФС може да направи още доста неща, само че не ги прави, сподели още Аспарухов.

" Когато ти си началник на едно нещо, ти поемаш всичките негативи и позитиви. Дай да приказваме за позитивизъм, дай да се класираме някъде. Откакто той е пристигнал като президент на БФС, ние пропуснахме седем форума. И в случай че е още 12 години президент, евентуално и идващите седем ще ги пропуснем.

Каква ми е концепцията? Ако желае да имаме резултати, би трябвало да се създадат световни промени. Работил съм 4 години в БФС и ги познавам всичките. И мога да ви кажа, че единственият, който работи за футбола там, е Наско Сираков. Дали Фурнаджиев, дали Лечков? Всичко това работи с ползи във футбола. А във футбола би трябвало да има професионализъм и дисциплинираност, а не ползи.

" Аматьорския футбол би трябвало да се подкрепя от страната, от общините, от БФС. Същото е и за децата и юношите. Давам образец с шампионатите за Футбол 5 - за какво тези мачове се заплащат, за съдии, за делегати. А това са едни деца, които просто в този момент се учат да ритат топката. Защо не се поеме от БФС? Нали имат 10 милиона бюджет, къде отиват тези пари? Нищо не се знае, няма бистрота ".

" Толкова са наболели проблемите във футбола сега, и не мисля тези хора, че ще се оправят. Наско Сираков, Любо Пенев, Стоичков, Бербатов - мощни и потвърдили са се хора. Може би хората обаче се опасяват, че няма да е почтена борбата.

Не мога да схвана по какъв начин треньорът като сбърка и го гонят. А президентът не бърка ли, в случай че не се класираме? И никой не споделя нищо. В София има 48 клуба, а осем от тях единствено имат игрища. Е защо развиване на футбола приказваме? ".

Той се върна и на интервала като народен селекционер на приятеля си Любослав Пенев и метода, по който беше отхвърлен - след 1:1 вкъщи с Малта. Според Аспарухов, срещата съзнателно не е била извоювана и уточни няколко значими момента- офанзивата на малтийците, от която е станала дузпата и маркирано попадение, както и последвалата пропусната дузпа от нашия състав.

Също по този начин съобщи по какъв начин по този начин България губи 1:7 от Япония в контролна среща, като единствено година по-рано при Пенев нашите бият същия противник с 2:0.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР