Има ли особености, които различават подхода към мъжете от този

...
Има ли особености, които различават подхода към мъжете от този
Коментари Харесай

Как да се харесаме на околните - II

Има ли особености, които разграничават метода към мъжете от този към дамите в старанието да се харесаме на някой от двата пола? Представете си, в случай че сте новата колежка в една напълно мъжка среда, дали ще методите по същия метод, както, в случай че колективът е от дами? Едва ли.

И тук концепцията на това да изглеждаш обаятелен в очите на отсрещния се корени в това да успееш да го приемеш абсолютно, да го предразположиш оптимално и да го изслушаш деликатно. Съществуват обаче няколко основни разлики:

Как да се харесаме на дамите:

Жените имат три съществени потребности – от любов, внимание и почитание. Честа неточност на доста мъже, когато се пробват да впечатлят някоя дама, е да приказват главно за себе си и своите достижения. А в действителност съвсем не познавам жена, която да се възхищава на самохвалковци и захласнати от себе си мачовци. Истината е безусловно противоположна. Ако желаете да впечатлите дамата на сърцето си, то дайте ѝ опция да приказва. Всички знаем, че дамите обичат да приказват. А в случай че в хода на диалога съумеете да ѝ засвидетелствате удивление и почитание към самата нея като персона, то е съвсем несъмнено, че към този момент сте заслужили вниманието ѝ. За страдание, тъкмо умеенето за деликатно чуване и прозрение в думите, липсва на доста мъже. Затова, дребното от тях, които го вършат, наподобяват същински чаровни в очите на дамите.

Как да се харесаме на мъжете:

Мъжете от своя страна са доста по-лесни за очароване. Самочувствието на мъжете е правопропорционално на достиженията, статуса им в обществото и на признателността на останалите. И защото мъжете по природа са ловци и постоянно са се грижили за прехраната и фамилията, от най-голямо значение за тях са точно тези им триумфи. Да очаровате един мъж е елементарно. Задавайки въпроси по отношение на достиженията в работата и живота, вие показвате интерес към тях. Добавете своето удивление и няколко откровени похвали по отношение на постигнатото и самочувствието на мъжете се покачва неизбежно. Често се случва да забележим елементарна на тип жена да стои до прелъстителен и съумял мъж. Сега, когато знаете ключът към това да се харесате на мъжете, можете към този момент умерено да си отговорите на този въпрос. Истината е, че мъжете имат потребност самочувствието им да бъде подхранвано непрекъснато и всяка една жена, която го прави, без значение от външния си тип, ще наподобява неустоима в неговите очи.

А за какво непрекъснато се стремим да се харесаме на близките?

Ще бъде неистина, в случай че кажем, че не го вършим. Да, всеки от нас се пробва да отдава по-малко значение на непознатото мнение, да живее живота си съгласно своите разбирания и показа, само че все пак огромна част от постъпките ни са повлияни от концепцията да се харесаме на някого: дали на новия началник, на симпатичния сътрудник в офиса, на най-хубавата ни другарка – все хора, чието мнение малко или доста ценим. В кои случаи най-често ни се постанова да построяваме облик, който да се хареса на близките:

• Нова среда – неизбежно, когато попаднем измежду нови хора, в началото излагаме на показ единствено позитивните черти от характера си. Според мен, това се случва напълно неумишлено и е безспорното доказателство за това, че непознатото мнение, някак по дифолт, ни е изключително значимо.

• Любовните връзки – по същия метод, щом набележим обекта на нашите стремежи, ние се стремим да притеглим вниманието му и да развием връзките си, като демонстрираме най-хубавото, на което сме способни. Разбира се в това няма нищо неприятно, още повече, че сходно държание следим непрекъснато и измежду представителите на животинския свят, което го прави напълно разбираемо и естествено.

• На работа – дали, с цел да спечелим благосклонностите на шефа и сътрудниците, или с цел да имаме по-добър триумф в бизнес договарянията, точно офисът е мястото, на което обществено допустимото държание и блян да се харесаш на всички, е като че ли наложителен детайл. Няма по какъв начин, офис етикетът от време на време го изисква.

• Социални мрежи – откогато има обществени мрежи, хората започнаха всеобщо да построяват облик, посредством който да се харесат на останалите консуматори в мрежата. Някои го вършат напълно съзнателно, други – не. Но е реалност, че в обществените мрежи нормално изкарваме на показ единствено най-интересните прекарвания от всекидневието си, единствено най-хубавите фотоси, единствено най-най-заслужаващите утвърждението и харесването на останалите моменти. Неслучайно някои от нас са трансформирали събирането на лайкове в обществената мрежа, в своя втора природа.

Едно е несъмнено – на колкото повече хора се харесаме, толкоз повече позитиви и изгоди от това може да чакаме. Или най-малко по този начин считаме всички ние. Истината е, че под желанието на хората да са харесвани, стои дълбоката нужда от обич, приемане и утвърждение. Затова в неистовот предпочитание да се харесаме може да се крие освен това от обществен триумф и би трябвало да се запитаме - Защо толкоз желаеме да се харесаме. Не на всички и непременно – просто, тъй като това е невероятно. И да се опитаме да сме одобрявани и обичани от значимите за нас хора тъкмо такива, каквито сме в реалност.
Продължава: Как да се харесаме на близките - I
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР