Има ли опасност от разпространението на новия коронавирус в България

...
Има ли опасност от разпространението на новия коронавирус в България
Коментари Харесай

Посланикът на Китай: България предприе адекватни мерки срещу коронавируса

Има ли заплаха от разпространяването на новия ковид в България и нуждае ли се Китай от повече интернационална помощ и поддръжка в битката със болестта - посетител в " Денят стартира " с Георги Любенов беше Негово превъзходителство китайският дипломат в България Дун Сяодзюн.

България е подхванала подобаващи и съответни ограничения за предварителна защита против разпространяването на ковид, безапелационен е посланикът.
Н. Пр. Дун Сяодзюн, дипломат на Китай: Китайското държавно управление обърна огромно внимание върху нужните стъпки за предварителна защита и надзор. Мерките са най-строги и всеобхватни, доста от тях даже надвишават условията на интернационалните здравни разпореждания.
Според нашата информация, към 500 китайски жители живеещи и работещи в България, са се върнали в Китай по празниците, заяви посланикът.
Н. Пр. Дун Сяодзюн, дипломат на Китай: Сега е проведен специфичен транспорт и всички връщащи се, ще бъдат под 14-дневно домашно наблюдаване. До момента към 130 жители са се върнали назад в България.
Посланикът благодари за оказаната интернационална поддръжка след експлоадирането на епидемията с новия ковид.
Н. Пр. Дун Сяодзюн, дипломат на Китай: След експлоадирането на епидемията ние вършим всичко допустимо да се оправим, разчитайки на личните си сили, само че благодарим и приветстваме цялата интернационална поддръжка. В момента се нуждаем от медицински консумативи, като защитни дрехи, очила, маски и така нататък
Вижте целия диалог във видеото!
 Над 100 китайци са под доброволна домашна карантина в София Над 100 китайци са под доброволна домашна карантина в София
Китайската общественост у нас предприе ограничения, с цел да понижи риска от внасяне на вируса в България. Създадена е организация от доброволци, които транспортира...
Още по тематиката Китайският ковид
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР