Има ли бум на студентските практики и на желанието на

...
Има ли бум на студентските практики и на желанието на
Коментари Харесай

Соня Кръстанова, МОН: Има значителен интерес към проекта Студентски практики

Има ли взрив на студентските практики и на желанието на студентите да се учат през лятото? Гост в студиото на " Денят стартира " Соня Кръстанова, началник на плана " Студентски практики " - МОН.

Срокът за кандидатстване е на финала си, защото самият план завършва в края на месец септември. Практиките се организират в границите на 240 астрономически часа и с цел да се вместят във времето напред, би трябвало да стартират идната седмица, сподели Соня Кръстанова.
Соня Кръстанова: Регистрираме забележителен интерес към плана " Студентски практики ". Имаме над 80 хиляди регистрирани студенти в осведомителната система на плана, което единствено по себе си приказва в действителност за забележителен интерес.
Най-желаните специалности са " Икономика ", " Администрация и ръководство ", " Педагогика " и " Право ", изясни Кръстанова.

При желанието на студентите за стаж водещото не е финансовото измерение, акцентира тя и добави, че то е относително алегорично.
Соня Кръстанова: Студентът получава при привършване на практиката си 480 лева стипендия, което не би следвало да е водещото в тази ситуация. Водещото е точно контактът с работната среда, възможна бъдеща покана от работодателите за осъществяване в тази сфера.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР