Има кучета, които при появата си сред хората предизвикват истинска

...
Има кучета, които при появата си сред хората предизвикват истинска
Коментари Харесай

Хранене на чехословашки вълчак

Има кучета, които при появяването си измежду хората провокират същинска сензация, тъй като въпросът, който напира в близките е: това вълк ли е?

Да, чехословашкото вълчо куче е потомък на вълк, само че в него има повече предшественици от кучешка порода. Всъщност 1 карпатски вълк и 4 немски овчарки са дали генетичен материал за чехословашкия вълчак.

След първичната изненада от това, че някой се е наел да отглежда домакински любим с толкоз мощно наличие на дивото в себе си, идва и любознанието с какво се храни чехословашкият вълчак?

Отговорът идва от разбирането на питателните привички на родителите на животното, които са изцяло разнообразни.

Вълкът е диво животно, което се храни със сурово месо от едро животно, което ловува. Това е единствено част от обяснението, тъй като проучванията на питателните привички на вълка демонстрират, че той нормално се храни с месото единствено на едно животно, което убива.

Ако в стомаха или екскрементите му има останки от повече животни, това значи, че има някакъв сериозен дефицит на храна, който го е принудил да смеси повече дребни животни, с цел да се нахрани.

Тези наблюдения върху храненето на вълка могат да подскажат каква би била вярната диета за чехословашкото вълчо куче.

 Чехословашки вълчак

От друга страна, това животно е получено посредством кръстоска с немска овчарка, която има друга хранителна диета. Всичко това демонстрира по-специфични хранителни условия. Храненето на чехословашкия вълчак може да става явно и с гранулирана храна, както овчарките, само че тя би трябвало да се подбере доста деликатно.

Много развъдчици поучават да се комбинира месна диета с подготвена гранулирана храна за кучета.

Тъй като внезапната смяна в диета постоянно води до храносмилателни разстройства, би трябвало да или да се продължи с храната, с която е стартирано, или да се премине гладко към нова хранителна диета.

Специалистите са отбелязали, че на чехословашкия вълчак добре се отразява безглутеновото хранене. При някои вълчи кучета високият клас уравновесена храна се е отразил доста добре. Така, че самостоятелният метод освен това животно е най-хубавото решение.

При натурално хранене на чехословашкия вълчак нуждата от обогатяване на храната с витамини и минерали не отпада, както и потребността от непрекъснат достъп до чиста вода за пиянство.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР