Има китаристи, които разпознаваш от няколко тона. Независимо в колко

...
Има китаристи, които разпознаваш от няколко тона. Независимо в колко
Коментари Харесай

Джон Фрушанте се завърна в Red Hot Chili Peppers с новата песен Black Summer

Има китаристи, които разпознаваш от няколко тона. Независимо в какъв брой огромна група са, самостоятелните им стилове неотложно се изнасят като главния акцент в композициите и трансформират напълно образа на песните. Такъв е Джон Фрушанте за Red Hot Chili Peppers.

След 12 години спиране, Джон се завърна в бандата и още първата им ария дружно ни връща към класическия жанр, с който се трансфораха в международен феномен през 90-те години и началото на този век. 

" Black Summer " е пропита с топлите звуци от китарата на Фрушанте и е като среща със стар непосредствен другар. Всеки почитател мечтаеше да чуе групата назад в тази настройка, а първият сингъл ни кара да чакаме с още по-голямо неспокойствие идния албум " Unlimited Love ", който излиза на първи април. 



Всичко наподобява на мястото си - Джон и Флий са една от най-легендарните комбинации от китара и бас, Антъни Кийдис продължава да омaгьосва с безредни лирики и да бъде главния източник на сила в клипа даже на 60, а Чад Смит още веднъж сервира солидна основа на барабаните. Беквокалите на Фрушанте също се завръщат, за бъде картината цялостна.

В нито един миг това не трябва да бъде считано като рецензия към Джош Клингхофер, който наследи учителя си на китарата в групата и бе част от албумите " I`m With You " и " The Getaway ". Неговият интервал оставя зад себе си шлагери като " Look Around ", " The Adventures of Rain Dance Maggie " и " Dark Necessities ", само че внезапното му овакантяване не изненада даже самия него. Джош пасна отлично, само че беше като доведен наследник, а в този момент още веднъж истинското семейство е дружно.

Защо Фрушанте е толкоз значим за Red Hot Chili Peppers? 

 Джон не е първият китарист на групата. Когато се мести в Калифорния, той е единствено почитател, а Red Hot са локалните звезди - концертите им са диви, само че и някак интимни. Той самият е на път да се включи към обкръжението на един от идолите си Франк Запа и да продължи да се занимава интензивно с развиването си като музикант. Точно преди да вземе това решение обаче, Хилър Словак предозира и в бандата се освобождава място. Изборът е елементарен - опцията за свободен живот на рокендрол звезда надвива и Фрушанте заема позицията. 

Rolling Stone Magazine написа: " Red Hot Chili Peppers постоянно са можели да основават празненство, само че трябваше да се появи Джон Фрушанте, с цел да ги трансформира в групата, която цялостни арени и има жанр, който може да назова собствен личен. "

Джон трансформира собственоръчно фънкарската природа на групата с доста по-сложни и чувствени мелодии. Раждат се " Under The Bridge ", " Californication " и десетки други шлагери, които ги извеждат до върха на международната музика.

Именно по тази причина през днешния ден милионите почитатели на групата чакат с притихнал мирис началото на април, с цел да могат още веднъж да се потопят в магията, наречена Red Hot Chili Peppers. 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР