Има известни наченки на диалог, но те са изцяло за

...
Има известни наченки на диалог, но те са изцяло за
Коментари Харесай

Политолози: Партиите в парламента не се понасят, всички могат да изгубят от нови избори

Има известни първи проблясъци на разговор, само че те са напълно за пред света, посочи Милен Желев

Проблемът идва оттова, че през последната година и половина партиите чертаят доста огромни разграничителни линии. Това делене на племена е доста мъчно за превъзмогване. Много е мъчно да се направи крачка обратно, тъй като това към този момент се вижда като изменничество от страна на твърдите ядра на партиите. Положението в българския политически живот е „ доста водач малко индианец “.

Това разясниха в студиото на политолозите Милен Желев и Даниел Стефанов по отношение на последното развиване на рецесията с избора на ръководител на 48-ото Народно заседание

„ Има известни първи проблясъци на разговор, само че те са напълно за пред света, в действителност политическите обединения в Народното събрание не се понасят “, уточни Милен Желев.

Според Даниел Стефанов партиите ще би трябвало да извървят доста сложен път на намаляване на позициите, до момента в който се стигне до някакъв консенсус.

По неговите думи всички парламентарно показани партии, като се изключи Движение за права и свободи, имат терзания по отношение на резултатите си на възможни предварителни избори и от опцията да се появи нов план, който да генерира протестен избор срещу всички.

„ Има действителна заплаха за българската народна власт от крайнолеви и крайнодесни популистки партии. Рано или късно, изплуват нови лица, които да оглавят напълно заслуженото публично неодобрение към политическия хайлайф у нас. Пример за такава партия са „ Възраждане “, които капитализират най-вече от протичащото се в Народното събрание “, означи Милен Желев.

Според него на Народното събрание няма нито съединяване, нито мощ, заради което по-съответен надпис на Народното събрание би бил „ Надежда тука всяка оставете “.

Политолозите предвидиха, че рецесията няма да бъде позволена с избора на ръководител на Народното събрание и че най-вероятно депутатите от 48-ото Народно заседание няма да съумеят да излъчат ново постоянно държавно управление.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР