Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в

...
Има изключително увеличение на трафика на камиони по пътища в
Коментари Харесай

Спират камионите на паркинги у нас, за да няма трафик около Видин и Русе

Има извънредно нарастване на трафика на камиони по пътища в порядъка на 20% годишно - изключително сред граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево " и граничните пунктове по северната граница на страната, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев на брифинг в Министерския съвет.

Не сме сигурни, че тежкият трафик се дължи единствено на войната в Украйна. Трайното решение би трябвало да обхване всички пътни прави от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " до северната граница - Русе, Видин, сподели той.
"Проблемите са набелязани, по тях работят трима заместник-министри - на вътрешните работи, на превоза и на районното развиване и благоустройството. От през вчерашния ден камионите се стопират на паркинги в страната и се пускат поетапно, с цел да няма скупчвания към Русе и Видин ", посочи Демерджиев.
Камионите ще се стопират към този момент до Свиленград, до момента това се случваше единствено в Северна България. Ще покрием цялото трасе, от Свиленград до северната граница, с цел да отстраняваме опцията камионите да заобикалят постовете, даде обещание министърът. Това усилва сигурността на граничния надзор и в него вземат участие всички заинтригувани институции, в това число Националната организация за приходите и организация "Митници ", като ще предложим трайно решение на казуса със скупчване на камиони по границата, уточни той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР