Има интерес от поне трима стратегически международни инвеститори с производства

...
Има интерес от поне трима стратегически международни инвеститори с производства
Коментари Харесай

Министър Пулев: Вече има интерес от международни инвеститори към икономическа зона „Доброславци“

„ Има интерес от най-малко трима стратегически интернационалните вложители с производства от над 1.5 милиарда евро, които да влагат в първата профилирана икономическа зона „ Доброславци “ у нас и съм оптимист, че сме на път да реализираме огромна инвестиция. “

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев в изявление пред „ bTV “.

Той уточни, че от ведомството са осведомени с настояванията на бизнеса и са подхванати дейности въз основата на пазарната стопанска система. По думите му ще се обособи ново дъщерно сдружение на „ Национална компания индустриални зони “, което да ръководи зоната.

„ Много хора ме питат за какво всичко това се прави чак в този момент, за какво толкоз дълго време не е притеглен огромен стратегически вложител, за какво нямаме произвеждане в размер на 1 или 2 милиарда евро. Отговорът е явен – неналичието на качествени терени, качествена инфраструктура, неналичието на индустриални зони, които да са собственик на такова произвеждане “ , безапелационен бе Пулев.

Той посочи екипната работа на служебното държавно управление , президента, структурите към другите министерства, с които дружно е реализиран триумфът икономическа зона „ Доброславци “ да стане факт .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР