Има храни, които ние погрешно смятаме за полезни, а те

...
Има храни, които ние погрешно смятаме за полезни, а те
Коментари Харесай

Ето кои храни никога да не купуваме от магазина

Има храни, които ние неправилно считаме за потребни, а те не са. Понякога даже и най-безобидните артикули, които си купуваме всеки ден, могат да се окажат нездравословни за здравето ни. Важно е да осъзнаваме какво в действителност си купуваме, когато отидем в магазина. Ето 4 храни, от които би трябвало да стоите надалеч в магазина:

Рулца от раци

 

Рулцата от раци са известна и евтина добавка към доста типове салати, само че в тези рулца има всичко друго, само че не и месо от раци. Те съдържат намачкано филе от бяла риба, което от време на време се замества с глутен, нишесте или белтъци. Също по този начин в тях има огромно количество захар, овкусители и оцветители.

Вредни са освен поради всички изкуствени добавки в тях, а и тъй като крият заплаха от хранително натравяне.

 

Грозде

Гроздето е храна, която има извънредно къс период на валидност. То би трябвало да бъде употребявано незабавно, откакто е набрано, само че това няма по какъв начин да се случи, когато го купуваме от супермаркета. В магазините усъвършенстват типа на гроздето с разнообразни химически артикули. Ето за какво би трябвало да знаете, че в случай че си купите грозде и то стои в съвършен тип с дни, то сигурно е минало през сериозна обработка с химикали.

Риба в пластмасови кутии



Срокът на валидност на тази риба е извънредно къс. Ето за какво рибите в пластмасови кутии стоят в зехтин или някакво друго олио, което ги държи годни. Ако рибата е оставена в саламура, то има огромен късмет към нея да е прибавен и хексаметилентетрамин. Това химично вещество е неразрешено в доста страни.

Червен фасул

Ястията с червен фасул имат както голям брой изгоди, по този начин и вреди. Червеният фасул може да ни навреди, в случай че не е подготвен вярно. Ако не варите боба задоволително дълго, той може да стане токсичен, тъй като в него се съдържат доста естествени отрови. Хубаво е преди варене бобът да се накисне във вода за няколко часа и по-късно да се вари.

Източник: " Ретро "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР