Има хора с големи финансови възможности, чиито интереси бяха засегнати,

...
Има хора с големи финансови възможности, чиито интереси бяха засегнати,
Коментари Харесай

Ясен Тодоров: Води се целенасочена пропагандна кампания срещу прокуратурата

Има хора с огромни финансови благоприятни условия, чиито ползи бяха наранени, съобщи заместник-директорът на Националната следствена работа
Целенасочена пропагандна акция се води против Прокуратурата и хората, които я оглавяват. Това не се случва за първи път, от години е. Има хора с огромни финансови благоприятни условия, чиито ползи бяха наранени и те употребяват лостове и лобистки структури за въздействие отвън страната. Това съобщи заместник-директорът на Националната следствена работа (НСлС) Ясен Тодоров пред bTV.

„ Разбирам, че на обществото тези процеси са забавни, само че като приказваме за правосъдна промяна, елате да видите досиетата, с които работят прокурорите, по какъв начин се потвърждават закононарушения в съда по сегашните условия на Наказателно-процесуален кодекс “, прикани Тодоров.

„ Доказването на едно закононарушение не е нещо обикновено. Когато приказваме за правосъдна промяна дано се обърне внимание на това “, добави той.

„ Има закононарушения, които се потвърждават доста мъчно, изключително стопанските. Наказателно-процесуален кодекс е с доста остарели текстове в тази част. Ние сме с вързани ръце значително. С прашки се опитваме да реализираме огромни триумфи на полето на следствието “, означи Тодоров.

„ Призовавам уважаемите депутати да осъвременят Наказателния кодекс и да деформализират наказателния развой “, сподели той.

„ Не разделяме хората на съперници или другари на властта. Всеки, против който има задоволително данни за осъществено закононарушение се проверява и предава на съд “, акцентира зам.-директорът на Национална следствена служба.

Той разкри, че има каузи, връщани даже за погрешно сложена запетайка и прикани, който желае, да отиде и да види по какъв начин работят прокурорите у нас

„ В Европа нещата са доста по-опростени. Досъдебната фаза събира доказателства и ги предава на съда “, регистрира Тодоров.

„ Съдебната промяна е един агитационен балон, който ще се спука в действителността. Тези три хрумвания, които се оферират, са противоконституционни. Някой вкара тези оферти в ПВУ. Съдия да стане прокурор, който да проверява основния прокурор, съдът да дефинира дали да стартира наказателно произвеждане, във Висш съдебен съвет да няма настоящи магистрати “, даде образец той.

„ Съдебната промяна в България стартира от дълго време и тя е съвсем приключена. Тя стъпи на едни европейски правила и не е по-лоша. Българските магистрати желаят да са пълноправна страна в този развой, само че никой не ни слуша “, разяснява още Ясен Тодоров.

В края на седмицата ще има присъда за Георги Семерджиев, който умъртви 2 млади дами с джипа си предишното лято. В петък е планувано съвещание по делото за злополуката, на което се чакат пледоарии и присъда, уточни зам.-директорът на националното разследване.

Миналата седмица Семерджиев съобщи пред съда, че не е карал джипа, а една от дамите, които са били в него. Те желали да купят возилото, което Семерджиев продавал. Процесът завършва на първа инстанция за по-малко от година и Ясен Тодоров го уточни като добър образец за прокуратурата. Той означи и произнесената през вчерашния ден дефинитивна присъда по делото за влаковата злополука в Хитрино от 2016 година. Машинистът беше наказан на 10 година затвор, а помощникът му на 15 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР