Има хора, от срещата с които остава дълбок отпечатък. Хора,

...
Има хора, от срещата с които остава дълбок отпечатък. Хора,
Коментари Харесай

Джейсън Бейтман може всичко

Има хора, от срещата с които остава бездънен отпечатък. Хора, които са доказателство, че невъзможни неща няма. Джейсън Бейтман е тъкмо подобен човек.

През последните години артистът демонстрира на всички, че когато имаш гений, позиция и ясна визия какво можеш да дадеш на голяма промишленост като киното, всичко е допустимо.

На всеобщия фен Бейтман е прочут най-много от сериала " Развитие в застой " (2003-2019 г.), както и от филми като " Коледно празненство " (2016 г.) и двата за " Шефове гадняри " (2011 година, 2014 г.).

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от на Фев 3, 2020 в 6:13 PST

Актьорът не приема нищо за даденост, минимум пък триумфа си в Холивуд. Чувства се късметлия, че може да бъде определящ фактор в бъдещето и в развиването на малкия екран. Обича да приема и провокации (и като артист, и като режисьор и продуцент).

А какво по-голямо от това да играеш и да режисираш по едно и също време два разнообразни сериала - " Другият " за HBO и третия сезон на Ozark за Netflix.

" Другият " е тъмна тайнственост за бруталното ликвидиране на едно дете в дребен град в Америка - покруса, която доста бързо излиза отвън надзор. Полицията - в лицето на детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсон), се заема с следствието. А то, наподобява, няма да бъде от сложните. Всички улики и очевидци сочат, че килърът е обичаният от всички в града треньор по бейзбол Тери Мейтланд (Джейсън Бейтман).
 Детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсон)

Детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсон)

Случаят обаче изобщо не е толкоз елементарен, колкото наподобява на пръв взор - има солидни доказателства, че Мейтланд е бил отвън града по време на закононарушението. Тук изниква и въпросът по какъв начин един човек може да бъде по едно и също време на две места. За да бъде позволен казусът, полицията наема и частния детектив Холи Гибни (номинираната за Оскар за ролята си в " Хариет " Синтия Ериво).

Всеки, чел едноименния разказ и почитател на Стивън Кинг, ще остане прелестно сюрпризиран от сюжетните промени в сериала. Но ние стопираме с детайлностите дотук, тъй като специфичният делегат на HBO България Мариета Мелроуз се срещна с Джейсън Бейтман в Лос Анджелис. А от диалога им научаваме повече освен за " Другият ", само че и за провокациите, които сериалът е предложил пред един артист, режисьор и сценарист.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от на Яну 21, 2020 в 11:50 PST

Защо решихте да играете, да режисирате и да продуцирате " Другият "?

Работата ми по плана на HBO трябваше да се съчетае с графика ми за Ozark и имаше времеви спор - и двата плана се снимаха едновременно, което наложи забавянето фотосите на Ozark.

Но ролята на Тери в " Другият " ми се строи предизвикателна - отегчителен бял мъж на междинна възраст, треньор на недодялан тим. Изглежда че това е прототипът, който последвам в последните си няколко плана (смее се - бел. авт.).

Когато продуцентът Моди Викчък (Modi Wiczyk) ми се обади, първият му въпрос беше: " Мислиш ли, че можеш да работиш върху два сериала по едно и също време? "

Казах му, че ще се веселя да опитам. След което прочетох невероятния сюжет на Ричард Прайс и моят първи въпрос беше: " Как можем да съвместим двата уговорката? "

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Movie Junkie (@movieguy1976) на Фев 4, 2020 в 6:59 PST

Развивате кариера като продуцент и режисьор, само че играете във всеки един план. Какво ви дава това?

Чувствам се същински благополучен, че мога да ревизира какво съм научил от всички години пред камера. Постоянно се изучавам на нови неща, получавам и нови умения. Разбира се, признателен съм на HBO за достойнството да работя с тези артисти и с толкоз надарен екип. И на вас, че гледате моите сериали.

Благодарен съм и на отрицателните мнения - обикновено е да пропуснеш нещо. Взимам всяко мнение като опция да науча нещо ново и макар че съм част от промишлеността от толкоз години, не преставам да се изучавам и да построявам с всеки идващ план.

Мислите ли, че ще пристигна моментът, в който би трябвало да изберете - артист или режисьор?

Все още боготворя да играя. А в този момент се любувам на трудностите на режисурата. Обхватът и отговорностите при нея изискват да работя с доста по-голям обсег, само че никога не подценявам ролята на артиста. И двата процеса за еднообразно комплицирани.

Играя в плановете, които дирижирам, защото това прави задачата ми по-лесна. Действам с четири очи, по тази причина и имам опцията да осмисля написаното по два разнообразни метода.

Също по този начин не обичам да поучавам актьорите дали би трябвало да употребяват акцент или не. Същото беше по време на фотосите на другия сериал, в който вземам участие.

За мен е решение на артиста да реши по какъв начин желае да звучи и по какъв начин желае да наподобява. Не съм режисьор, който има искания във връзка с коса и дрешник. Моята работа е да съм сигурен, че целият екип работи към една визия, само че всеки има свободата да прави самостоятелни решения и избори за облика, който пресъздава.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от на Яну 18, 2020 в 9:58 PST

Къде е салдото сред престъпния трилър и непрекъснатия боязън на фена от идното?

Аз не съм почитател на хорър шедьоврите. Обичам добре направения трилър - напрежението и страхът, които те връхлитат.

Хареса ми, че светът, който Стивън Кинг по този начин майсторски построява в тази история, разрешава повече " искра и светлина ". За разлика от доста други негови произведения, тук тъмната страна не би трябвало непрекъснато да бъде съпровождана от боязън, потрес и кървави подиуми.

Моята задача беше лесна - да дирижирам епизодите, написани от Ричард Прайс. Той решаваше къде завършва всеки, единствено с цел да остави фена в очакване на идващия. А аз не съм възнамерявал моментите, в които да ви " изплашим ". По-скоро се пробвах да основа несъмнено въодушевление.

Има ли фрапантни сюжетни промени, по отношение на книгата?

О, несъмнено. Седми епизод е анимация, а осми е мюзикъл (смее се - бел.авт.). Така че, пригответе се.

Вярвате ли в наличието на вроденото зло?

Един от забавните избори, които Ричард направи в адаптирането на книгата, беше това, че синът на Ралф Андерсън е умрял, а не просто отпътувал на лагер. А с това слагаме тематиката за това по какъв начин едно семейство се оправя със скръбта по изгубено дете. По този метод успяхме да създадем Ралф, отворен към опцията за живот след гибелта.

Нов епизод на " Другият " е разполагаем всеки понеделник в HBO GO
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР