Има готовност допълнителни екипи на полицията и армията да бъдат

...
Има готовност допълнителни екипи на полицията и армията да бъдат
Коментари Харесай

Каракачанов: Има готовност 1200 военни да бъдат мобилизирани на границата

Има подготвеност спомагателни екипи на полицията и армията да бъдат изпратени на границата ни с Турция и Гърция, при вероятно напрежение от бежански напор. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов във връзка обстановката в бежанските лагери в Солун и Одрин.

По думите му, в границите на 24 часа могат да бъдат мобилизирани 1200 военни на границата ни.
Гл. комисар Ивайло Иванов: Има спомагателни сили на границата ни с Гърция и Турция Главният секретар на Министерство на вътрешните работи добави, че екипи на Гранична полиция и Жандармерията патрулират в пограничните региони
„ Ситуацията е под надзор, следи се и има подготвеност да се реагира автоматизирано. Органите на Министерство на вътрешните работи и Отбраната са в подготвеност да изпратят нужните хора, уреди и транспортна техника. Република Турция взе доста строги ограничения, има над 100 задържани, ние сме длъжни да вземем ограничения обаче, тъй като времето се оправя и тези хора може да бъдат употребявани за политически цели в Европа ", сподели Каракачанов.

Според министър-председателят Бойко Борисов, неслучайно напрежението ескалира в навечерието на европейските избори . „ Във време, в което 95% от миграцията е намаляла в Европа. Помните какъв брой тежък беше Балканският път, успяхме да се оправим тогава. Границата с Турция се пази добре, споразуменията работят, само че с Гърция е проблем”, споделя Борисов, представен от пресслужбата на Министерски съвет.

Премиерът добавя, че би трябвало да има подготвеност за задържане на бежанци, тъй че да не се разпилян из страната.
Палатковият лагер пред бежанския център в Солун към този момент е разчистен Остават засилени ограниченията за сигурност освен към центъра, а и на границата сред Гърция и Северна Македония
„ Имаме доста положително съдействие с партньорски служби на непознати страни, периметърът се следи в дълбочина, организация има. Има информация, че опитите за ескалация на напрежение в Турция и Гърция са от завършени тартори в тези общности. Какви са им претекстовете – към момента не знаем”, сподели още Каракачанов.



Министърът на вътрешните работи Младен Маринов уточни, че обстановката по нашите граници с Турция и Гърция е спокойна, само че се постанова да се ускори превантивно наличието на сили за сигурност.

„ Има екипи от „ Гранична полиция “, в допълнение съм разпоредил да се ускори и наличието на жандармерията, която организира акция в пограничните дребни обитаеми места. Утре ще създадем инспекция на терените още веднъж, предвид на въвеждане на проект за деяние при рецесии. Не желая да има суматоха, само че когато прилежащите на нас страни имат проблем, ние би трябвало да сме готови, с цел да не се пренесат те на наша територия “, заяви Младен Маринов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР