Има голяма вероятност правителствата по света да забранят биткойна. Това

...
Има голяма вероятност правителствата по света да забранят биткойна. Това
Коментари Харесай

Рей Далио: Има голяма вероятност правителствата да забранят биткойна

Има огромна възможност държавните управления по света да забранят биткойна. Това съобщи в изявление за  Yahoo Finance създателят на най-големия хедж фонд в света Bridgewater Associates Рей Далио, давайки образец с интервала, в който държавното управление на Съединени американски щати направи притежанието на злато незаконно.

Както Далио отбелязва в идната си ĸнигa „ Πpoмeнящият ce cвeтoвeн peд “(Тhе Сhаngіng Wоrld Оrdеr), Законът за златния запас от 1934 година забрани на американците да имат злато „ защото държавните водачи не са желали златото да може да се конкурира с фиатните пари и заемите като средство за запазване на благосъстояние “. Според дали нещо сходно може да се случи и с биткойна, който нарастна доста на фона на високите дива на дълг, ниските лихвени проценти и огромната ликвидност подбудена от ограниченията за стимулиране на стопанската система.

Към 10:40 часа българско време биткойнът се търгува за 52 517,94 $, което съставлява спад от 6,70% за последните 24 часа.

„ Всяка страна цени своя монопол над контрола на търсенето и предлагането. Те не желаят други пари да оперират на пазара и да се конкурират с техните, тъй като нещата може да излязат отвън надзор. По тази причина считам, че е доста евентуално при избрани условия криптовалутите да бъдат неразрешени по същия метод, по който бе неразрешено златото “,  коментира Далио.

Той означи, че сега Индия обмисля възбрана на биткойна и на другите криптовалути. „ Ще забележим какво значи това “, добави той.

Подобна държавна възбрана най-вероятно би довела до срив на цената на криптовалутите.

Макар да признава че не е специалист в региона, Далио показва подозрения, че поверителността на транзакциите с биткойн може да бъде опазена.

„ Това, което запознат съм хора, свързани с тайните служби, е че те могат да наблюдават биткойн. Те знаят кои  търгува с него. Не съм специалист по тематиката, само че в последна сметка всичко опира до това дали са частни портфейли, или не. Допускам, че за криптовалутите ще бъда доста мъчно да оцелеят при сходни дейности от държавното управление “, съобщи той.

Далио обаче означи, че биткойнът е потвърдил доста от качествата си през последното десетилетие.

„ Досега не е бил хакнат и работи добре на оперативна база. Той съумя да притегли огромен брой последователи. Биткойнът е опция за предпазване на благосъстояние. Той е като цифров кеш. Това са неговите плюсове “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР