Има голяма вероятно да саботирате собствения си успех, без дори

...
Има голяма вероятно да саботирате собствения си успех, без дори
Коментари Харесай

8 проявления на егото, които саботират успеха

Има огромна евентуално да саботирате личния си триумф, без даже да го осъзнавате.

Всеки един от нас събира в себе си чертите на доста персони, в които се въплъщаваме в разнообразни обстановки.

Някои от тези персони са положителни, а други могат да бъдат извънредно нездравословни. Важен детайл от развиването на нашето самосъзнание е намирането на личностите, които би трябвало да бъдат насърчавани и тези, които би трябвало да бъдат подценявани.

Това са седем от най-често срещаните вътрешни персони, които пречат на триумфа ви.

1. Двойствената личност

Ако целият ви живот е белязан от спорни вярвания, реакции, усеща и прекарвания, би трябвало да се научите да разрешавате тези спорове вътрешно. Дори и тези различия да идват от обстоятелството, че вие не възприемате света като чернобял, а като обагрен в разнообразни нюанси на сивото, вашата двоякост може да ви накара да изглеждате несигурни и неуверени. Вместо това би трябвало да насърчите персоната, която е деликатна, само че решителна.

2. Негативната личност

Негативизмът неизбежно води до пораженски метод на мислене и цинична вероятност. Научете се да мислите по един по-позитивен метод, вместо да се отдавате на скептицизъм. Опитайте да намерите решения, от които печелят всички.

3. Отлагащата личност

Хората обичат да се майтапят за отлагането, само че забавянето на нещо, което изисква вашето неотложно внимание, може да бъде извънредно нездравословно. Дори и по някакъв метод да съумеете да завършите задачата в точния момент, най-вероятно ще би трябвало да извършите компромис с качеството на нейната реализация. Ако отлагането е проблем за вас, разделете огромните планове на по-малки задания и пробвайте да се придържате към графика.

4. Завистливата личност

Някои хора завиждат на другите за неща, които считат, че би трябвало да бъдат техни и упрекват всички към себе си за своето злощастие, вместо да извърнат внимание на личните си страсти и решения. Завистта ви ограбва от щастието и удоволствието от нещата, които сте постигнали, и всички ваши победи, като концентрира цялата ви сила върху това, което ви липсва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР