Има голям интерес към готови за нанасяне жилища - обзаведени

...
Има голям интерес към готови за нанасяне жилища - обзаведени
Коментари Харесай

Търсим готови за нанасяне жилища, не ни се занимава с майстори

 Има огромен интерес към подготвени за нанасяне жилища - обзаведени или след ремонт, споделят брокери на парцели. Тези парцели са по-скъпи, само че доста купувачи са подготвени да дадат парите, само че да не се занимават с майстори, а да се нанесат незабавно.

Най-голям е ползата на купувачите към новото строителство. Сред преимуществата на жилищата в нови здания с изключение на хубавите общи елементи и употребяваните нови материали, са и гъвкавите условия за погашение.

Купувачите, които имат по-малък бюджет, а се нуждаят от жилище незабавно, купуват жилища в панелни и ЕПК здания. Тези, които имат опция да изчакат, търсят качество и са склонни да поемат прочут риск, се ориентират към покупката на жилища в градеж.

В София покупко-продажбите с парцели в градеж имат дял от към 20-25%, споделиха брокери. Пазарът “на зелено " става все по-динамичен, като това важи изключително за кварталите с повече новостроящи се обекти. Южната част на София продължава да е гореща точка за строителство, като тук влизат освен “Манастирски ливади ", “Кръстова вада " и “Витоша ", само че и кварталите още по-близо до планината като “Драгалевци ", “Бояна " и “Симеоново ".

Най-желани са парцелите в квартали с добра инфраструктура и бърз достъп до централната част на града. Предлагането на парцели обаче е незадоволително и това води до повишаване на цените.

Купувачите, които търсят парцел за живеене, нормално се ориентират към тристайни жилища, а за инвестиция покупко-продажбите са най-вече с двустайни. В София двустайните жилища имат лека преднина пред тристайните и съставляват над 40% от покупко-продажбите. Запазва се интензивният интерес и към тристайни жилища с дял от 35% от всички покупко-продажби в столицата. Търсенето на двустайни жилища обаче нараства. Според брокери това се дължи на обстоятелството, че хората всеобщо избират да вложат свободните си пари в жилище. При околните до нула лихви в банките, парцелите са чудесна опция за вложения.

Във Варна делът на двустайните и тристайните жилища е по към 35%. Сходна е обстановката и в Пловдив. Къщите също не престават да притеглят интерес, изключително в региона на Варна и Пловдив. В София те имат 6% дал от пазара, в морската столица съставляват 10% от всички покупко-продажби, а в Пловдив делът им доближава 14%.

Хората най-често продават парцели, с цел да излязат от инвестиция. Това са претекстовете за 42% от продажбите на пазара. Много хора са купили парцели на по-ниски цени, някои още на стадий в градеж. Със завършването на постройката и приемане на Акт 16 цената на парцелите нараства и доста хора ги продават, с цел да вземат облагата. 15% от хората, които продават парцел, влагат парите в покупката на друго жилище, написа " Труд ". Около 10% от продавачите се разделят с парцела си поради нужда от пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР