Има финансови злоупотреби в “Пирогов“. Аз съм дълбоко убеден в

...
Има финансови злоупотреби в “Пирогов“. Аз съм дълбоко убеден в
Коментари Харесай

Проф. Христо Хинков: Има финансови злоупотреби в „Пирогов“

„ Има финансови злоупотреби в “Пирогов “. Аз съм надълбоко уверен в едно нещо: Данните в одитния отчет, върху който аз стъпвам, са правилни. “ Това сподели здравният министър проф. Христо Хинков. Той разяснява за първи път пред медиа резултатите от инспекцията на Агенцията за държавна финансова ревизия в здравното заведение, съгласно която нарушавания няма.

“Първо аз не съм видял този отчет. Той е отишъл в “Пирогов “у тъй като по този начин е по процедура, доколкото разбирам. Трябва първо да се показа на ответната страна. Но когато получа отчета, когато се срещна с него и когато дружно с нашия вътрешен одит, който направи предходния отчет, въз основа на който взех това решение, когато сравним данните, мога изрично да направя изказване. И тук е въпрос на интерпретация може би на това по какъв начин се гледа на тези финансови злоупотреби – дали като съществени нарушавания, или като на някакви административни актове, които би трябвало да бъдат издадени “, сподели той.

Има финансови злоупотреби в „ Пирогов “

Министър Хинков уволни шефа на “Пирогов “ доктор Валентин Димитров, като разгласи, че решението му се дължи на вътрешен одитен отчет на здравното министерство, който демонстрира финансови нарушавания в болничното заведение, свързани с неналичието на публични поръчки и изразходени непозволено милиони лв..

Уволнението обаче срещна опозиция в здравната парламентарна комисия и въпросът бе спрян до излизането на резултатите от инспекцията на АДФИ.

Източник: actualno

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категории България и Здраве.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР