Има ерозия в подкрепата за ГЕРБ в някои градове, но

...
Има ерозия в подкрепата за ГЕРБ в някои градове, но
Коментари Харесай

Има ерозия в подкрепата за ГЕРБ, но БСП е в слаба кондиция, смята Даниел Смилов

Има ерозия в поддръжката за ГЕРБ в някои градове, само че Българска социалистическа партия е в слаба кондиция. Това е коментарът на първите резултати от изборите на политолога Даниел Смилов. Той посочи, че при локални избори първите две политически сили взимат най-вече гласове, а когато една от двете партии е по-слаба, другата взима голям брой места.

" Ерозията е забележима в София. 2015 година Фандъкова получи над 60% от гласовете, а в този момент 30%. Шарен и цветен ще е общинският съвет ", заключи Смилов.

На въпрос към кого от отиващите на балотаж в София, могат да се пренасочат гласовете на хората, дали своят вот за Борис Бонев (получил 10.4% по предварителни данни) и Борислав Игнатов (15.8%), той разгласи, че и Манолова и Фандъкова не наподобяват като претенденти, които могат да завоюват тези гласове.

" Избирателите на двамата имат подобен профил - млади, дейни хора, които желаят положително, европейско ръководство на града и са чувствителни на тематика корупция. Те желаят София да е европейски, свободен град. това са тематиките, които ги вълнуват ", уточни още Смилов.

Геновева Петрова от " Алфа Рисърч " уточни също по Би Ти Ви, че е в София Мая Манолова не е съумяла да осъществя резултатът, който някои изследвания са и давали. Тя счита, че Борис Бонев от " Спаси София " е привлякъл основна част от гласовете, надъхан към смяна в ръководството на София, на които Манолова е разчитала. " Това не значи, че те на балотажа ще поддържат Манолова ", посочи Петрова.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР