Има едно сигурно нещо в бъдещето и то е, че

...
Има едно сигурно нещо в бъдещето и то е, че
Коментари Харесай

Няколко важни бележки към бъдещото ни Аз, в които смятаме, че всеки човек трябва да се вслуша

Има едно несъмнено нещо в бъдещето и то е, че е нестабилно.
Нямаме на следващия ден, нямаме след година, след месец, та ние не притежаваме даже и идната секунда. Всичко, което имаме, е тъкмо този момент, в който четеш тази думичка.
И знаеш ли, тъкмо това му е хубавото на живота – непредвидим е и никой от нас не знае какво го чака.
Всекидневно вършим избори, които ни повеждат по един или различен път и надали сме наясно какво може да ни донесе една стъпка в неверната или в вярната посока.
Времето лети, а с него ние се променяме, порастваме и започваме да остаряваме.
Днес ви предлагаме да прочетете няколко трогателни бележки към бъдещото ни Аз, в които считаме, че всеки човек би трябвало да се вслуша, тъй като са толкоз същински и толкоз красиви:

1. Не поучавай в никакъв случай, никого. Дори в случай че си сигурна, че си права. Спомни си по какъв начин това те е дразнело по твое време. И следвала ли си препоръките на по-възрастните…
2. Не помагай, в случай че не те молят за това. Никога не досаждай. Не се опитвай да оградиш околните си от заплахите на света. Просто ги бит.
3. Не се оплаквай! От здравето си, от съседите, от държавното управление, от пенсионния фонд! Не се превръщай в мрачната бабичка от пейката до входа.
4. Не чакай благодарности от децата. Помнете: няма неблагодарни деца – има глупави родители, чакащи признателност от децата си.

5. Не използвай изречения от вида: „ Аз на твоята възраст… “, „ Отдадох ти най-хубавите си години… “, „ Аз съм по-възрастна, по тази причина зная по-добре… “. Това е отвратително!
6. Ако имаш внуци, не настоявай да те назовават по име, а не „ баба “. Глупаво е.
7. Не харчи последните си пари за подмладяващи процедури. Това е безсмислено. По-добре ги изхарчи за екскурзии.
8. Не се гледай в огледало и не се гримирай в полутъмна стая. Не се ласкай. Старай се да изглеждаш елегантно. Именно елегантно, а не юношески. Повярвай ми, че е по-добре.
9. Пази мъжа си, даже в случай че е сбърчен, беззащитен, намусен старчок. Не забравяй, че в миналото е бил млад, мощен и радостен. И вероятно той е един от дребното, които те помнят млада, слаба и красива. И допустимо е, той да е единственият, на който в този момент си нужна…

10. Не се старай непременно да надбягаш времето: да се оправяш с новите технологии, маниакално да следиш новините, непрекъснато да научаваш нещо ново, с цел да „ не изостанеш “ от живота. Смешно е. Прави това, което ти харесва. Колкото можеш.
11. Не се обвинявай за нищо. Както и да е протекъл живота ти или този на децата ти, ти си направила всичко, което си могла.
12. Съхранявай достолепие при всевъзможни обстановки! До края! Постарай се, блага, това е доста значимо!!! И помни, че в случай че ти си жива до този миг, значи си нужна някому.

Инфо: dunavmost

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР