Има едно състояние, в което се намирам аз сега, изненадана

...
Има едно състояние, в което се намирам аз сега, изненадана
Коментари Харесай

Цветана Манева с голяма награда на Аскеер 2022

" Има едно положение, в което се намирам аз в този момент, сюрпризирана съм от този приз и съм доста щастлива. Чудя се всичко това, което прочетохте за мен, с мен ли се е случвало. Много благополучен живот чисто креативен и работно изживях, а и като цяло. Била съм възнаградена от горната страна, за което благодаря ". Това сподели огромната актриса Цветана Манева, която тази година на 24 май ще получи премия за повсеместен принос към театралното изкуство " Аскеер 2022 ", разбра HotArena.

Наградите " Аскеер " се връчват всяка година в деня на българската книжовност и просвета от Театъра на българската войска. " Изненадах се в този момент, тъй като първия път, когато получих " Аскеер " през 1993 година, участвах в така наречен съревнование и някак си предчувствах, че може да е за мен наградата. Сега отново разбирам, че е имало съревнование, т.е. няколко оферти за повсеместен принос. И ви благодаря, че отново съм го спечелила, т.е. съревновавам се и отново спечелвам съревнование, оправям се ", засмя се Манева.

78-годишната актриса описа, че и в този момент усеща това " вълшебно възприятие, зарево ", което е изпитала и при първото си появяване в Античния спектакъл в Пловдив. " Аз бях първата актриса, която стъпи там. Играхме " Медея ", след гибелта на режисьора Любен Гройс, аз възвърнах пиесата. Тогава и в този момент изпитвам същото ", сподели още Манева.

Актрисата назовава себе си театрална актриса, без значение от многото й функции в киното и малкия екран. Манева вечно ще бъде свързвана с театъра като една от най-големите трагични актриси на България. Не единствено тъй като животът й минава в театъра още от дребна като щерка на артиста Георги Манев, само че и поради щастливата си орис на актриса, изиграла всички най-значими типичен и модерни героини.

" Аз съм актриса с доста лица, само че не се уплаших през годините от хода на времето. Не се пробвам и да го спирам. Променям се пред своята аудитория ", с усмивка показа Манева. На конференцията във връзка премиите " Аскеер " актрисата се пошегува, че не е получавала премия за " изгряваща звезда ", само че пък в този момент й е времето да получи на " залязваща звезда ". " Е, въпреки всичко усещам за комизъм, нали съм човек на две системи, а може и на трета да устоя стига да имам физическата опция ", засмя се Манева.

На конференцията, дадена от ръководителят на фондация " Аскеер " Георги Къркеланов стана ясно, че режисьор на спектакъла за 24 май ще е Борис Радев, а събитието ще е отдадено на 300 години от рождението на Свети Отец Паисий Хилендарски. Водещ ще е още веднъж Веселин Ранков, написа България през днешния ден.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР