Има едно предприятие към Столична община, в което общо 30

...
Коментари Харесай

София търси виновник за провалените си проекти

Има едно дружество към Столична община, в което общо 30 архитекти и урбанисти, изготвят тактики и визии с, както и работят по. Същото това сдружение в този момент ще има нов, спомагателен, зам.-директор, и ще бъде натоварено с уговорката да дава отговор за осъществяването на всичко написано в проектите без да има хора и бюджет за това.

Общинското сдружение е " Софияплан " - единственото, което в анализите си показваше проваланета политика по ръководство на града през последните години и оферираше. На 22 юли обаче му беше предоставено да координира използването на тактиките си. Тази " промяна " беше призната през седмицата от Столичния общински съвет, по предложение на основния проектант, като зад нея прозира повече предпочитание за прекачване на отговорност, в сравнение с за реализиране на избрани резултати.

Това се вижда от няколко странни хода на основния проектант на София Здравко Здравков. Неговото предложение за новия устав на " Софияплан " е импортирано ненадейно, без да са взети поради мененията и причините на чиновниците и без да има оценка какво ще се случи, в случай че те изоставен. Предвижда се и назначението на нов зам.-директор, каквато позиция сега няма, като най-вероятно постът е за съответен човек, който е непосредствен до ръководещите в София. Но най-много Здравков включва и това сдружението да стартира да ползва устройствените проекти - обвързване, което до момента е било негово.
Защо тази концепция не е добра
Промяната беше призната с гласовете на съветниците от ГЕРБ и Вътрешна македонска революционна организация, само че по думите на шефа на " Софияплан " - Любо Георгиев, то няма по какъв начин да бъде изпълнено. " Абсолютно съм несъгласен с този метод. Смятам, че няма да проработи, и то не от дебелоглав - всички чиновници сме на мнение, че има потребност от координационно звено, само че то би трябвало да е към кмета, а не към профилирано сдружение, отделено от администрацията, което създава проекти и прави разбори. В момента " Софияплан " е пред задънена улица ", разяснява той за " Капитал ".

Ето и няколко аргументи, които демонстрират за какво тези промени не са добра концепция:

Кметът и администрацията дават отговор директно са реализирането на проекти, тактики, концепции, визии, стратегии.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР