Има едно пълно информационно затъмнение на миньорите с Националния план

...
Има едно пълно информационно затъмнение на миньорите с Националния план
Коментари Харесай

Делян Добрев: Миньорите са поставени пред информационно затъмнение

Има едно цялостно осведомително затъмнение на миньорите с Националния проект за възобновяване и резистентност. За това предизвести някогашният енергиен министър и народен представител от ГЕРБ Делян Добрев в утринния блок на Българска национална телевизия. 

По думите на Добрев проблемите на миньорите са свързани, че Европа има политика по затрудняване на произвеждане на електрическа енергия с въглища. Никой не беседва намерено и почтено с миньорите, те не вземат участие в Плана и не знаят каква дата ще бъде записана за закриването на въглищните централи, посочи някогашният енергиен министър. 

Според него главният проблем не е недоволството на миньорите, а това, че обстановката в страната ще става сложна тъкмо поради високата цена на електрическата енергия. Държавата изпусна своя късмет да направи нещо, тъй като неуспехът на първия длъжностен кабинет на Румен Радев е, че не постави никакъв буфер да отбрани предприятията и да им помогне, добави Делян Добрев.

Според Добрев пари може да има, само че не че първият длъжностен кабинет са създали нещо революционно, а от това, че има повече средства в Национална агенция за приходите. При нов парламент даже да няма държавно управление, може да одобри нова актуализация на бюджета и да заложи нови средства за рецесията с тока, даде съвет Делян Добрев.

„ Вместо да заложат средства и ограничения за оправянето на рецесията с тока и енергетиката, се занимаваха с изчегъртването на ГЕРБ “, отсече Делян Добрев.

Бившият енергиен министър се базира на вчерашните думи на Бойко Борисов, че за 12 години на ръководството на ГЕРБ цената на тока беше 70 лв. на мегават час, а за вчерашния ден цената за тока беше 576 лв.. Днес цената на тока ще бъде близо 600 лв.. Цялата сметка ще я заплати българският консуматор през цените на продуктите, сподели Добрев и добави в умозаключение, че не би трябвало да се стопира износът на електрическа енергия.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР