Има една украинска военна бригада, която ужасно плаши руския президент

...
Има една украинска военна бригада, която ужасно плаши руския президент
Коментари Харесай

Украинската бригада, от която Путин ужасно се страхува

Има една украинска военна бригада, която извънредно плаши съветския президент Владимир Путин със самото си име. Става въпрос за " Еделвайс ", Десета планинско-щурмова бригада, написа организация УНИАН, представена от.

Както се споделя в материал на ТСН, при започване на пълномащабното навлизане на Русия тези бойци са взели участие в освобождението на Киевска област. Сега те държат Соледарското направление в Донецка област. Името " Еделвайс " им беше обещано едвам тази година.

Представителят на бригадата Никита Шандиба споделя, че всеки ден има няколко талази от офанзиви на техните позиции от нашествениците. Руснаците употребяват тактиката на дребни групи: първо се организира артилерийска подготовка, след което настъпват дребни групи от съперника - 15-20 души, без бронирани машини. Опитват се да завладяват позициите ни посредством бройка, само че без триумф, споделя той.

С помощта на въздушно разузнаване бойците в точния момент откриват опитите за пробив и надлежно навреме отбиват всичко. От бригадата описаха един от епизодите от борбата с руснаците: вражеска щурмова група от 11-12 нашественици е напреднала към позициите на бригадата, само че е била разрушена благодарение на артилерия и минохвъргачки. Представителят на бригадата също беше запитан дали са видели Путин да реагира яростно на новото име на бригадата им. Той отговори: " Видях, боязън. " Той добави още, че се гордеят с работата си.

Руският президент Владимир Путин в послание към Федералното заседание на 21 февруари се възмути от името на една от украинските бригади - „ Еделвайс “. Операция „ Еделвайс “ е сборът от по-малки бойни интервенции против Съюз на съветските социалистически републики, планувани от немското основно командване през Втората международна война за преодоляване на източното крайбрежие на Черно море, кавказките проходи и Азербайджан. Руският деспот видя и знаците на Вермахта в шевроните на Въоръжените сили на Украйна. Според източници от Кремъл Путин се опасява от въпросната бригада.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР