Има една малка живописна, но и много самотна изоставена къща,

...
Има една малка живописна, но и много самотна изоставена къща,
Коментари Харесай

Къде се намира островът с най-самотната къща в света

Има една дребна живописна, само че и доста самотна изоставена къща, която е ситуирана на остров, северно от Исландия. Elliðaey е с размер от 0.45 квадратни километра и на него няма жители, като се изключи дивите животни и голямото количество пуфини.
 Стюарт Грант,
89-годишният дъртак, който самичък си прави къща като от приказките

Къщата на Билбо Бегинс, само че в действителния живот в Шотландия

И все пак, на острова през 1953 година се появява дребна постройка, в която и до ден сегашен няма електричество. Построена е от исландската ловна асоциация " Elliðaey ". Срещу нея след това са издигнати остаряла складова барака и работилница, които се употребяват за предпазване на съоръжение.

Благодарение на обществените мрежи, в последните години къщата придобива известност, освен това с прозвището " най-самотната къща в света ". А с известността идват и най-различните клюки и спекулации. Така през 2020 година стартира да се твърди, че изоставеният парцел е издигнат от милиардер, който има намерение да се реалокира там при положение на международен апокалипсис или нуклеарна война.

Някои пък имат вяра, че това е леговище за хора, които избират самотния метод на живот, или пък за религиозни фанатици-отшелници.

Къщата се свързва даже и с името на исландската певица и създател на песни Бьорк, като се счита, че парцелът е нейно владеене. Погрешното разбиране идва от тирада на исландския министър-председател, който през 2000 година споделя, евентуално шегувайки се, че би позвол на Бьорк да живее гратис на остров Elliðaey.

Остров Elliðaey в действителност е идеално местообитание за живот и разможаване на застрашенените от изгубване птици пуфина, известни още като тъпоклюна кайра. Те населяват най-често скалите, където мътят и отглеждат своите дребни. Достигат до дължина окло 30 сантиметра, с оптимално тегло 600 грама.

 Шотландия, остров Плада, на който се намира единствено една къща и за каква сума е платен
Най-специалното островче в Шотландия

И какъв брой коства да си го купим

И в случай че островът със самотната къща към момента е постоянно посещаван, то е главно поради природозащитниците, които желаят да опознаят от близко рядко срещаните пуфини, написа Urban Life.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР