Има една жертва след наводненията в Камено, а една жена

...
Има една жертва след наводненията в Камено, а една жена
Коментари Харесай

От последните минути: Ужас в Камено и Равнец! Водата е над 3 метра, не се виждат табелите, няма връзка с 6 села

Има една жертва след наводненията в Камено, а една жена е изчезнала. Това съобщи Георги Георгиев, зам.-кмет на общината.

„ Има един липсващ човек в село Черни връх и един удавил се в Полски извор. Опитваме се да стигнем до 6 села “, посочи той.

„ Над половината поданици на общината са блокирани. Цялата община е 12 000 души, 5 хиляди са в Камено, другите са по селата. Ние не може да стигнем до там “, сподели градоначалникът.

Зам.-кметът посочи, че е умрял мъж на достолепна възраст. „ Отнесен е от водата. В три часа идва доста вода. Екипи на полицията и щаба обикалят язовирите за момента няма скъсани. Има огромен водосбор за малко време. На места пътя сред селата е под вода. Ние не сме морска община, нямаме и лодки. Има места, където водата е по 3 метра, даже не се виждат табелите “, сподели още зам.-кметът.

Пътят Камено – Меден Рудник и Созопол е затворен.



В община Бургас е оповестено отчасти бедствено състояние поради неспирният дъжд, който продължава и сега.

Ужасът от проливния дъжд в община Камено нараства. Подаден е сигнал за жена в неопределеност в село Черни връх, което е едно от бедстващите обитаеми места в общината. „ Водата приижда отвскъде, нещо ужасно е. Вече нямаме сили. Гражданска отбрана е тук, само че просто дъждът е доста “, сподели кметът на селото Тодор Щерев, представен от БургасИНФО.

Бедстващи са селата Трояново, Желязово, Русокастро, Тръстиково, Ливада, Полски извор и Константиново. Пътят към Средец и затворен и не е желателно да тръгвате към селата от Община Камено. Най-тежко остава ситуацията в Полски извор, защото достъпът до селото е стеснен. Табелите на селото са под вода. Подаден е сигнал за жена, която е в неопределеност от няколко часа в с. Черни връх.

Пороят нощес е отнесъл улици и площада в с. Трояново. Скъсан е моста сред селата Константиново и Русокастро. Пътят преди с. Желязово е под вода. Има сигнали за удавени животни в с. Константиново.

Най-пострадали са няколко селища, преди всичко Равнец. Там водата е влезнала в доста къщи и уплашени хора са се качвали на вторите им етажи. Наложило се е един неработоспособен да бъде евакуиран. Сигнали за наводнени къщи са получени също по този начин от село Братово, кварталите " Горно Езерово " и " Долно Езерово ", както и от по този начин нареченото " село " на к-с " Меден рудник ". Общински екипи бяха на всички горещи точки тази нощ. Щабът, който реагира при бедствия и повреди, преценя с какво може да се помогне на най-пострадалите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР