Има един принцип за свободата на пресата, завещан от бащите

...
Има един принцип за свободата на пресата, завещан от бащите
Коментари Харесай

Иван Бакалов: Националните телевизии не служат на управляващите, те служат на Борисов

" Има един принцип за свободата на пресата, наследен от бащите на американската народна власт. Съдия от Върховния съд на Съединени американски щати го е дефинирал малко: " Пресата би трябвало да служи на ръководените, не на ръководещите ". Това написа журналистът Иван Бакалов в своя Фейсбук профил.

Според него " националните малките екрани (вече) не служат на ръководещите. Но те не служат и на ръководените. Те служат на Борисов. "

Публикуваме целия текст без редакторска интервенция.
" Има един принцип за свободата на пресата, наследен от бащите на американската народна власт. Съдия от Върховния съд на Съединени американски щати го е дефинирал малко: " Пресата би трябвало да служи на ръководените, не на ръководещите " (The press was to serve the governed, not the governors - арбитър Хюго Блек, делото на " Ню Йорк Таймс " против Съединени американски щати, 1971 г.).Да погледнем по какъв начин е у нас. Кой на кого служи?Ако следваме този принцип - ето, националните малките екрани (вече) не служат на ръководещите. Но те не служат и на ръководените. Те служат на...Борисов. Продължават да обслужват предходния ръководещ. Те не са самостоятелни медии, критикуващи държавното управление, а са просто партийни партизани, пазят ползите на една партия, даже единствено на един политик.Става дума за власт, която натрупа доста пари и с тях купува още веднъж власт, като се почне от гласове и се свърши с малките екрани и преса.Сговор, който изцяло дава отговор на определението мафия. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР