Има един обвиняем и две съдебни производства по случая с

...
Има един обвиняем и две съдебни производства по случая с
Коментари Харесай

Демерджиев: Ще има развитие по темата Хемус

Има един обвинен и две правосъдни производства по случая с Автомагистрала “Хемус”, това съобщи министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

" Като не ги търси прокуратурата - би трябвало да ги търси полицията, а не ги е потърсила задоволително интензивно. От встъпването ми в служба ревизирах по какво се работи, извикал съм работещите по случая служби, дадох инструкции по какво не е работено задоволително, влязохме във взаимоотношение с Национална агенция за приходите по този въпрос и ви убеждавам, че много сила ще се влее по тази тематика и ще има развиване ", сподели Демерджиев в изявление за БНР.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи акцентира, че служебното държавно управление не е ревизионно, а е държавно управление, от което се чакат " дейности по стабилизиране на обстановката ".

Демерджиев разяснява взаимоотношението на Министерство на вътрешните работи с прокуратурата: " Трябва да е ясно, че прокуратурата не може да се слага под общ знаменател. Полицейските чиновници на доста места работят добре с прокуратурата. Ако желаеме резултати, би трябвало да се работи добре с прокуратурата, където тя е склонна, подготвена да извършва функционалността си. Това не значи, че ние ще се прегърнем с прокуратурата и ще си затворим очите, където има безучастие и каузи на трупчета, в противен случай. Когато се натъкнем на тези случаи, те ще бъдат сведени до знанието на Министерството на правораздаването и с пълномощията, които има министърът на правораздаването, ще бъде изработен опит да се ревизират деликатно и да се накарат органите, които в някои случаи отчетливо бездействат, да се задействат или най-малко да понесат отговорност за това безучастие. Да бъде сезиран Висш съдебен съвет ".

Не поставям под общ знаменател сред институцията Прокуратура на Република България и лицето Иван Гешев, съобщи Иван Демерджиев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР