Има две решения на МС, които са силно притеснителни. Едното

...
Има две решения на МС, които са силно притеснителни. Едното
Коментари Харесай

ГЕРБ атакува Кирил Петков заради ББР, ВМЗ-Сопот и Авионамс

Има две решения на Министерски съвет, които са мощно притеснителни. Едното е за Българската банка за развиване. Дава се опция за разпределяне на високо рискови и необезпечени заеми. Второто решение визира ДКК и в частност ще засегне необратимо ВМЗ-Сопот и „ Авионамс “. Това обявиха народни представители от ГЕРБ пред медиите през днешния ден.

Дани Каназирева изясни: „ ВМЗ-Сопот и „ Авионамс “ са стратегически за националната сигурност предприятия. Те дават работа на десетки хиляди фамилии в Пловдивския регион. ДКК е била освобождавана от заплащането на дял. По този метод ДКК е подсигурила финансовата непоклатимост на ВМЗ-Сопот и „ Авионамс “. С изплащането на дял действително парите ще застрашат от банкрут Военноморски сили Сопот и „ Авионамс “. Това е неприемливо! Призоваваме министър председателят да анулира това решение! “

„ Във ВМЗ-Сопот работят към 4 000 служащи. ВМЗ и „ Авионамс “ са предприятия от голяма важност за националната сигурност. Те извършват поръчки на НАТО. В момента се подхващат ограничения против националната сигурност “, сподели някогашния стопански министър Лъчезар Борисов.

Мнозинството от депутатите и работодателските организации са били срещу безвъзмесдни средства да се пренасочват към финансови принадлежности, заяви той. „ С вчерашното решение на Министерски съвет се позволява ББР да отпуска незобезпечени заеми. Това има капацитет да източи банката. Притеснително е, че с вчерашното решение на Министерски съвет заеми се раздават на налични клиенти на комерсиалните банки. Това значи, че действително се рефинансират налични заеми и изгодата остава в банкови бранш. Притеснително е, че контрактуваните предели на банките към този момент са раздадени като заеми. Няма да има нова процедура, всичко е направено авансово “.

Министър подвежда служащите във ВМЗ-Сопот, че ще е по-добре, в случай че минат под шапката на Министерство на стопанската система, безапелационни бяха от ГЕРБ. Това решение е извънредно значимо за целия Пловдивски регион. Отражението върху целия район ще е пагубно, предизвести Дани Каназирева.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР