Има две дати в българската история, които стоят на пиедестал

...
Има две дати в българската история, които стоят на пиедестал
Коментари Харесай

ПП-ДБ: Има две дати в българската история, които стоят на пиедестал

Има две дати в българската история, които стоят на фундамент и са знак на борбеността, смелостта и духът на българския народ. Едната дата е 6-ти септември 1885 година Съединението на Княжество България с Източна Румелия. Другата дата, която е същински ден за свободата за българския народ е 22 септември, когато смелите български държавници дръзват и връщат България пълноценно на картата на Европа като свободна и самостоятелна страна, а българският народ още веднъж заема достойното си място измежду останалите европейски нации.

Това съобщи Йордан Терзийски от ПП-ДБ от парламентарната естрада, съобщи БГНЕС. " Министър ръководителят Александър Малинов и неговото държавно управление саможертвено със средствата на дипломацията приготвят акта на българската самостоятелност. На 22 септември 1908 година в остарялата столица Велико Търново с исторически манифест Цар Фердинанд и българското държавно управление афишират независимостта на Третата българска страна ", добави Терзийски.

Той акцентира, че този значим исторически акт става вероятен, тъй като сплотява волята ни за самоопределяне, способността на народа да застава зад общонационални цели и способността на държавниците да ги реализират. Според него през днешния ден повече от всеки път би трябвало да работим обединени за европейския път на България и да се борим против провокациите, които са пред нас. " Нека всеки ден да ценим свободата, да се борим за нея, да учим децата си да бъдат свободни хора и да знаят, че най-големият зложелател на свободата е страхът ", сподели още той.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР