Има два варианта за деокупация на Кримския полуостров от Русия

...
Има два варианта за деокупация на Кримския полуостров от Русия
Коментари Харесай

Зеленски: Ако руснаците напуснат Крим, това ще спаси много животи

Има два разновидността за деокупация на Кримския полуостров от Русия - боен и дипломатически. Това разгласи при разкриване на бизнес конгрес в Италия украинският президент Володимир Зеленски.

" Това може да бъде позволено посредством дипломатически или военни средства. Ако съветските войски изоставен полуострова без по-нататъшен напън, това ще избави животи ", съобщи той.

И за следващ път означи, че без връщането на Донбас и Крим няма по какъв начин да има резистентен мир нито в Украйна, нито в Европа като цяло.

Зеленски даде обещание рано или късно украинските въоръжени сили да освободят полуострова.

" Тогава там ще бъде издигнато знамето на Украйна ", уточни президентът. 

В момента се създава проект за краткотрайна военна администрация на полуострова, който е под съветски надзор от 2014 година - надалеч преди началото на съветската инвазия предходната година.

И Киев, и множеството страни по света не признават анексацията на Киев. Същевременно в разнообразни стадии на войната имаше напън върху украинците да се откажат от упоритостта си да си върнат полуострова.

В същото време началникът на Главното разследващо ръководство на украинското МО Кирило Буданов съобщи, че в Русия на няколко пъти деликатно са подготвяни интервенции за очистване на президента на Украйна. Той разгласи това в интервю за журналистката Наталия Мосейчук, представено от Укринформ.

" Няколко пъти съществено подготвяха избрани интервенции. Много съществено, деликатно планувани, бяха извършени подготвителни ограничения. И в последна сметка виждате, че украинските служби работят много дейно, тъй като това по този начин и не се случи ", сподели Буданов.

Президентската канцелария в Киев по-рано през вчерашния ден заяви, че президентът Зеленски към този момент е претърпял повече от 10 покушения против живота му.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР