Има два нюанса, които искам да изразя. Самият Димитър Главчев

...
Има два нюанса, които искам да изразя. Самият Димитър Главчев
Коментари Харесай

Четирима от правителството Денков отказват да са служебни министри

Има два нюанса, които желая да изразя. Самият Димитър Главчев съобщи, че служебният кабинет би трябвало да е политически безпристрастен, а аз съм член на Политическия съвет на " Продължаваме промяната ". Това изключва по формулировка присъединяване ми в служебния кабинет. На второ място решение за присъединяване на министри от страна на Политическа партия в кабинети, които не са на Политическа партия, би трябвало да се вземат от органите на партията.

Това съобщи след днешното съвещание на Министерски съвет министърът на районното развиване в оставка Андрей Цеков, който отговори на въпрос би ли взел участие в служебния кабинет на Димитър Главчев, съобщи кореспондент на Novini.bg.

" Не. Не бих взел участие в служебния кабинет при този вид ", разгласи от своя страна министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев и добави, че най-важната цел пред служебния боен министър е " продължение на военната помощ за Украйна против финансови обезщетения, с цел да продължи превъоръжаването на Българската войска ".

" Не, няма да вземам участие в служебния кабинет ", безапелационен бе и министърът на спорта в оставка Димитър Илиев. " Най-важното е идващият министър на спорта да продължи линията на непоклатимост преди Олимпийските игри и нашите спортисти да се усещат подкрепени. Аз съм уверен, че нашият екип направи тъкмо това. Новият министър и нищо да не прави - ще е най добре. Спортистите ще продължат да се готвят по метода, който сме им подготвили ", добави той.

" Въпросите за служебния кабинет отправяйте към президента Радев и номинирания за длъжностен министър-председател ", сбит бе министър председателят акад. Николай Денков.

" Има доста значима работа идващите два месеца. Надявам се новият министър на правораздаването да внесе направения Законопроект на Закона за правосъдната власт и той да бъде признат. Нямам никаква информация кой ще е идващият министър. Аз се връщам в Народното събрание ", разгласи министърът на правораздаването в оставка Атанас Славов.

" Много неща сме почнали и за тях времето не стига. Нека да изчакаме събитията да се развият и ще забележим. Никой не ме е търсил към този миг. Аз също не съм търсил контакт. Това е изключено ", сподели министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР