Има достатъчно мнозинство за промени в Изборния кодекс, които да

...
Има достатъчно мнозинство за промени в Изборния кодекс, които да
Коментари Харесай

Дилов от ГЕРБ: С боб, царевица, димни сигнали и гълъби да гласуват избирателите, ако искат

Има задоволително болшинство за промени в Изборния кодекс, които да създадат факт смесената форма на гласоподаване - с бюлетини и машини. Това и в този момент е разрешено, само че единствено при положение, че машинните устройства не действат. В поддръжка на концепцията за връщане на хартиената бюлетина са Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи, които имат задоволително болшинство, с цел да одобряват предлагането. 

 

Категорично срещу са от “Продължаваме Промяната ” и “Демократична България ”. 

 

Екстравагантното предложение на Любен Дилов - наследник не е съществено. От ГЕРБ обаче повтарят настойчиво, че огромна част от гласоподавателите желаят връщането на хартиената бюлетина, като съгласно критиците на тази концепция по този начин ще се засилят опциите за изборни измами и операции на резултатите от вота. Вчера Радослав Чолаков от партията на Бойко Борисов съобщи, че гласоподавателите “стенат ” и упорстват за смесената форма на гласоподаване.

 

Оказва се обаче, че в Българска социалистическа партия не са напълно единомислещи по въпроса. Вчера пред “Капитал ” Явор Божанков съобщи, че е срещу връщането на хартиената бюлетина. Ден по-късно Корнелия Нинова изиска той да бъде освободен от правната комисия. Социалистите обаче отхвърлят по-обширен коментар и показват, че няма нищо трагично и всеки има право на друго мнение в редиците на групировката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР