Има достатъчно дози за реимунизация. Не споделяме идеята на Великобритания

...
Има достатъчно дози за реимунизация. Не споделяме идеята на Великобритания
Коментари Харесай

Двойно по-малко ваксини на "Пфайзер" пристигнаха у нас тази сутрин, какво се случва ВИДЕО

Има задоволително дози за реимунизация. Не споделяме концепцията на Англия да се вършат колкото може повече първи дози. Това съобщи на брифинг основният здравен държавен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Днес в страната дойде третата пратка от ваксини на „ Пфайзер”.

„ Само тази доставка е съкратена на половина, влизаме в график. Очакваме в средата на февруари и даже март да получим отплата ", разяснява доцент Кунчев.

„ Още от тази седмица в Пловдив и Бургас може да се стартира с втората фаза на имунизирането. Това нещо ще стане на малко по-късен стадий в София. Там, където има Медицински университети и скупчване на лечебни заведения, броят на медиците е доста по-голям ", посочи той.

„ Тази ваксина ще се употребява редом и за втората фаза в области, където са завършили с първата “, добави той.

„ При тези темпове и при одобрение и на нови ваксини, в пролетния сезон, след март, мисля, че ще можем да стартираме ваксинирането на всички желаещи”, сподели още той.

„ Ще има минимално закъснение в пай интервал от време. Очевидно ползата към имунизацията на „ Пфайзер” е доста огромен и производителят се пробва да усили капацитета”, сподели още доцент Кунчев.

Шефът на Агенцията по медикаментите Богдан Кирилов заяви от своя страна, че от първите имунизирани с медикамента на „ Модерна” няма известия за нежелани реакции. „ До предходната седмица имаме 19 известия. Всички са несериозни, разказани са в късата характеристика”, посочи Кирилов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР