Има доста луксозни неща, които можете да си купите за

...
Има доста луксозни неща, които можете да си купите за
Коментари Харесай

Най-красивата риба домашен любимец струва 300 000 долара

Има много първокласни неща, които можете да си купите за 300 000 $. Но едно от тези скъпи удоволствия, което може да изненада някои хора, е една рядка екзотична риба, наречена малайзийски склеропагес. Този знак на висок статус може да доближи до 300 000 $ – макар че някои млади екземпляри се намират и за по-скромните 300 $, а редките бели албиноси стигат към 70 000 $.

Тази риба е известна още като „ риба змей “ и има извито тяло, чифт мустаци на брадичката си (само възрастните) и огромни блестящи люспи. В зрелост, един образец може да доближи 0,6 до 0,9 метра. Смята се, че те носят шанс и разцвет, защото наподобяват на хартиените дракони в парада за китайска Нова година.

Има и доста митове за склеропагеси, които жертват живота си като изскачат от аквариума, с цел да предупредят притежателите за някаква заплаха, която ги грози, а също и за неприятни бизнес инициативи.

Впечатляващото е, че тези риби не всеки път са имали толкоз висок статус и в действителност имат доста по-скромно минало. Векове наред те са били излавяни от черноводните реки и блатата на Югоизточна Азия за вкусна храна.

 Ateles fusciceps Colombia

Паякообразнa маймунa

Екзотичните животни варират (всички знаем по какъв начин Майк Тайсън си купи бял тигър от затвора) и могат да се бъдат застрашавани по-най-различни способи.

Скоро се появи фрапантната вест по какъв начин паякообразна маймуна, облечена в бронежилетка и други предпазни детайли, е била открита мъртва след престрелка сред полиция и наркокартел в Мексико.

Маймуната – за която управляващите считат, че принадлежи на член на картела – е била убита по време на престрелка във вторник в Тексалтитлан, град на към 100 километра югозападно от Мексико Сити.

Остава неразбираемо обаче по какъв начин маймуната, която също носи и пелена, е убита. „ Приматът, за който се допуска, че е погубен на местопроизшествието, е благосъстоятелност на нарушител, който също е бил погубен на местопроизшествието “, се споделя в изказване на управляващите. „ Аутопсия на животното ще бъде осъществена от ветеринарен доктор, профилиран в този тип “, прибавят те.

Освен маймунката убити са още 11 члена на тайфа, които съгласно известията нападнаха локалните сили за сигурност в общината на щата Мексико. След това последва престрелката.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР