Има доклади на ДАНС и информация, че служители и дипломати

...
Има доклади на ДАНС и информация, че служители и дипломати
Коментари Харесай

Искрен Арабаджиев, ПП: През последните 6 месеца не са взимани еднолични решения

Има отчети на ДАНС и информация, че чиновници и дипломати на съветското посолство са правили действия, несъвместими с Виенската спогодба. Това съобщи в " Говори в този момент " ръководителят на обществената комисия в Народното събрание и народен представител от " Продължаваме промяната " Искрен Арабаджиев.

По думите му в България има 10 пъти повече съветски дипломати и чиновници в дипломатическата задача, в сравнение с български в Русия. Арабаджиев отхвърли изказванията, че решението за експулсирането на съветските дипломати е еднолично на премиера Кирил Петков.

Коментира, че през последните 6 месеца не са взимани еднолични решения, а с експертни препоръки и работни групи. Това е и довело до закъснение на част от решенията. Даде образец с промяната с КПКОНПИ, което е трябвало да се случи в първите 3 месеца. Също по този начин избора на началник на Българска народна банка, КФН, промяна в регулаторите и други.

Искрен Арабаджиев оцени Асен Василев като извънредно мощна фигура, а с този ход желаят да покажат, че са диалогични и не желаят да тласнат страната към предварителни избори. За връзките с президентството сподели, че на институционално равнище няма проблем, само че през последната седмица вижда разнопосочни сигнали от президента, като регистрира разминавания по външнополитически тематики - Украйна, съветският газ и други.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР