Има данни за множество удари от двете страни на фронтовата

...
Има данни за множество удари от двете страни на фронтовата
Коментари Харесай

Тежки сражения, какво се случва около Херсон

Има данни за голям брой удари от двете страни на фронтовата линия край Херсон, откакто Украйна разгласи, че е почнала контранастъпление против съветските сили в региона.

И двете армии настояват, че са нанесли тежки загуби на съперника, само че тази информация все още не може да бъде доказана по самостоятелен път.

Потвърдени са съветски удари против Миколаев, на към 60 км от Херсон.

В същото време украински ракети са разрушили постройката на Бериславския машиностроителен цех в Херсон, където по тяхна информация се е намирала щабквартира на съветската войска.

Има фотоси на ракетна офанзива против Антоновския мост над река Днепър, само че не е ясно дали оборудването към момента е използваемо.

Украйна също по този начин е обстрелвала съветските фериботи, пресичащи реката.

Според украински източници са пробити първите две линии на съветската защита на Херсон.

Украинският самостоятелен боен анализатор Олег Жданов разяснява пред Асошиейтед прес, че „ ще бъде допустимо да се приказва за успеваемостта на украинските дейности едвам откакто огромни градове бъдат завладяни още веднъж ”.

Той акцентира, че украинските сили към този момент няколко пъти са пробивали първата и втората отбранителна линия в региона на Херсон, „ само че това не е довело до резултати ”.

При предходните такива офанзиви съветските войски отстъпваха съвсем без да оказват опозиция, след което организираха масиран артилерийски обстрел против мястото на пробива.

„ Най-важна е работата на украинската артилерия по мостовете, които съветските военни към този момент да не могат да употребяват ”, счита Жданов.

Назначеният от Кремъл заместник-лидер на окупирания Херсон Кирил Стремоусов наподобява е напуснал града и се намира в Русия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР