Има безпринципно и задкулисно финансиране на общините. След последното постановление

...
Има безпринципно и задкулисно финансиране на общините. След последното постановление
Коментари Харесай

Деница Златева: Кметовете на БСП не могат да се купят

Има безпринципно и подмолно финансиране на общините. След последното разпореждане на Министерски съвет ни се обаждат и питат какъв брой пари желаеме. Кметовете на Българска социалистическа партия не могат да се купят! Искаме ясни критерии и механизъм за разпределение на средствата “. 
 Кирил Добрев: Българска социалистическа партия няма черна каса  Бенчев: Давал съм пари на Българска социалистическа партия, щом не могат да кажат какъв брой, значи имат черна каса
Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева в утринния блок на BG on AIR. Тя напомни, че при приемането на бюджета предходната година Българска социалистическа партия е поискала по-големи финансови прехвърляния към общините и транспарантно систематизиране на спомагателните средства. „ Всички сме наясно, че общините имат потребност от ремонт и реорганизация на другите типове инфраструктура, и на основаване на по-добра среда, изключително в по-малките общини, които не са толкоз привлекателни “, добави Златева. Тя разяснява статус на министъра на районното развиване във Facebook, в който упреква кмета на Троян, че не признава напъните, които прави държавното управление по линия на европейските планове.

„ Трябва да се прави разлика сред национално финансиране и европейски стратегии. Още при програмирането на Оперативна програма „ Регионално развиване “ са заложени несъответствия - 840 млн. евро отиват за 39 огромни общини, а 107 млн. евро се разпределят сред 35 общини. Националното финансиране би трябвало да добави тази нужда, само че то разделя още повече общините “, безапелационна е Златева. Тя акцентира, че има общини, които са били наводнени. „ Нека държавното управление поддържа общините, които имат потребност, само че дано се прави по ясни критерии, да се включва и Националното съдружие на общините. Всички български жители желаят да живеят в привлекателни градове и села “, сподели още зам.-председателят на Българска социалистическа партия.
Златева разяснява и че с изключение на общини, ГЕРБ се пробват да си купят и народни представители. „ Имаме информация от наш народен представител, че му е направено предложение да напусне групата на „ Българска социалистическа партия за България “, като получи петкратна заплата, с цел да поддържа държавното управление “, добави тя.

Деница Златева акцентира, че Българска социалистическа партия се финансира посредством дотация, която с помощта на положителните резултати на последните избори е задоволително висока, с цел да подсигурява спокойна активност на партията. „ Българска социалистическа партия тегли и заем, с цел да финансира предизборната си акция и към момента го изплащаме. Имаме и дарения, само че те са публични, записани в регистъра и са заверени от Сметната палата “, уточни тя. Златева е безапелационна, че финансиране от Бенчо Бенчев няма. „ Той е изключен от групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет на Бургас “, сподели още тя и посочи, че няма юридически ред, по който той да бъде изваден от Общинския съвет. Златева изясни, че той е определен като гражданска квота с преференции и при последващи избори управлението на партията ще обръща повече внимание на претендентите в листите.

„ Защо в този момент залавят Митьо Очите? Ако толкоз дълго време са го проследявали и той взе участие в проведена незаконна група, за какво компанията, която е директно обвързвана с него, печели толкоз публични поръчки – охранява митниците в Бургас и Ямбол, пристанището в Бургас, Национален осигурителен институт, обществени домове? “, попита Златева. Според нея тази компания се употребява с облагите и преференциите на властта, тъй като печели публични поръчки. „ Отговорите ги дължат ръководещите. Разследващите органи също би трябвало да си свършат работата “, сподели още Златева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР