Има атмосфера за съставяне на кабинет. В начина, по който

...
Има атмосфера за съставяне на кабинет. В начина, по който
Коментари Харесай

Андрей Райчев: Всяка една от партиите, които участват в преговорите за съставяне на правителство, има интерес то да бъде формирано

Има атмосфера за сформиране на кабинет. В метода, по който върви съставянето на държавното управление, виждам едно малко знамение по какъв начин способи на деяние, мислене и държание, привнесени от развития свят, тук стартират да сработват, не би трябвало да бъдат побългарявани. Това сподели политологът проф. Евгений Дайнов в предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Според него измежду участниците в експертните групи нямат място хора, свързани с предходни провалени ръководства.

Социологът Андрей Райчев счита, че всяка една от партиите, които вземат участие в договарянията за сформиране на държавно управление, има интерес то да бъде образувано, защото в противоположен случай ще загуби доста. Сериозен знак, че партиите желаят устойчиво ръководство съгласно него е това, че бюджетът за идната година ще бъде признат едвам в края на януари.

Райчев уточни, че съдружните ръководства по принцип не се харесват изключително на хората и обезателно съдържат детайли на взаимни отстъпки. „ Ако партиите изпълнят обещанията си, ще им бъдат простени компромисите, само че в случай че се окаже, че това е приспивна ария за следващата кражба, тогава обединението ще се разпадне, и то грозно ", разяснява той.

Критиките към някои от участниците в експертните групи съгласно социолога са неоснователни, защото те способстват с експертизата си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР