> ИлюстрацияПодозрението, до което водят данните, е, че поръчката е

...
> ИлюстрацияПодозрението, до което водят данните, е, че поръчката е
Коментари Харесай

Затворник от Варна поръча да обезобразят жена му с киселина, за да не я погледне друг мъж

 > Илюстрация
Подозрението, до което водят данните, е, че поръчката е била отправена от Б. В.- мъж с богато престъпно и правосъдно минало, който е живял на фамилни начала с жертвата. Той се намира в пандиза, където е арестуван под стража по обвиняване  за друго закононарушение.

Данните сочат, че предложение да извършат обезобразяване на жертвата било отправено към няколко души. Всички те са приемали да я извършат.След осъществяването й причинителят щял да получи 1000 лв. и амфетамини.

Част от хората, с които са водени диалозите за поръчковото заливане с киселина, са наркозависими. Някои от тях са дали видимо  съгласие поради обещаните опиати от обвинения като гарант.  Наети били и хора, които да наблюдават държанието на нарочената за заливане с киселина жена. След като жертвата не била открита от преследвачите й, поръчителят насочил своите дейности от пандиза за търсене на нейни близки, които също да бъдат залети с киселина.

За да бъде предотвратено закононарушението срещу личността, на 9 юни е била извършена профилирана полицейска интервенция на територията на Провадия Долни чифлик и село Дъбравино. Като съпричастни към планирането на закононарушението са арестувани 17 души, измежду които и две дами. На три адреса са открити и конфискувани високорискови наркотични субстанции. Материалите са докладвани на дежурен прокурор, като сега се правят дейни процесуално-следствени и оперативни дейности за доказване на незаконната активност.

При събиране на задоволително доказателства и след преценката им Окръжната прокуратура във Варна ще притегли към наказателна отговорност някои от арестуваните към този момент за 24 часа лица. По случая работят и прокурори от Районната прокуратура във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР