> ИлюстрацияОкръжна прокуратура - Варна предаде на съд 31-годишния Д.А.

...
> ИлюстрацияОкръжна прокуратура - Варна предаде на съд 31-годишния Д.А.
Коментари Харесай

Майстор на метамфетамин загази, отива на съд във Варна

 > Илюстрация
Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 31-годишния Д.А. за това, че без съответно позволение, държал за разпространяване прекурсори и материали за произвеждане на високорискови наркотични субстанции (метамфетамин) - закононарушение по член 354а, ал.1 изр.2 от Наказателен кодекс.

На 21 декември 2018 година, в региона на магазин за хранителни артикули на  улица " Бяла Черква “ във Варна, обвиненият бил тестван от полицейски чиновници, изпълняващи патрулна активност. По време на инспекцията било открито, че Д.А. държи две шишета " Толуол “, пакет с алено прахообразно вещество – червен фосфор, и електронна везна. При предаването на веществата, 31-годишният мъж декларирал желанието си да ги продаде.

В рамките на извършеното досъдебно произвеждане било открито, в началото с експертна информация, а след това и с експертиза, естеството и предназначението на предадените движимости. По електронната везна били открити следи от метамфетамин.

Толуолът и аленият фосфор се употребяват за произвеждане на опиати и са сложени под надзор по Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите.

Предстои Варненският областен съд да насрочи дата за разглеждане по делото против обвинения Д.А. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване отнемане от независимост от три до дванадесет години и санкция от двадесет хиляди до 100 хиляди лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР