Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване + + + от 5Още от същото:
Коментари Харесай

Кино: "Анна"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
+ + + от 5
Още от същото: " Червената лястовица "
Матрьошките са лайтмотив в новия филм (Anna) на Бесон, те са орис на централната героиня и прийом в описа. Московско момиче продава матрьошки на Измайловския пазар, русата й красота е скрита зад кърпа и валенки. Скаут на парижка фешън организация я открива инцидентно. Дали? Бесон поставя надпис " 3 години по-рано " и виждаме по какъв начин сътрудник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) (Люк Еванс) вади момичето от улицата и опиатите против заричане за пет години работа като наемен палач и след това – независимост. Следват Париж, блясъкът на фотосесиите и сред тях " мокрите " поръчки, изпълнени със същия изискан. Бесон е на територията си от " Никита ", свободата е заблуда, отстрелването е с ефикасността от " Люси ", а няколко човешки паузи на подозрения и " отмалялост от занаята " припомнят далечно " Леон ".

Но от дълго време не е самичък тук. Красотата бе въоръжена и от Брайън де Палма (Femme Fatale) и Тони Скот ( " Домино " ), в последно време и в директните разклонения " Атомна русокоска " (2017) и " Червената лястовица " (2018). " Анна " е приключен снимачно в края на 2017 година, три месеца преди лансирането на Дженифър Лорънс като балерина от " Болшой " със сходна сюжетна задача в Париж. За злощастие на Бесон " Червената лястовица " е " отстреляла " в това време зрителската изненада. За още по-голямо злощастие самият режисьор бе обект на следствие по линията #MeToo. Обвиненията му отпаднаха едвам през февруари и " Анна " беше " освободен " за разпространяване. Но без естествената промоция, поради печата на подозренията.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Въпреки комплицираната си биография и общата вторичност самият филм е положително лятно развлечение. Визията на Бесон гали окото, припомня, че е един от създателите на придвижването Cinema du Look (заедно с Лео Каракс). Конструкцията на интригата като " матрьошка в матрьошката " е изобретателна и държи вниманието. Но основният коз е естествената киногеничност на родената в Магадан и стигнала до Диор и Валентино Саша Лус като Анна. За разлика от това на Бесон нейното бъдеще в киното е несъмнено.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР