Илюстрация Увеличаване Смаляване Малкият принц се редува с Пипи Дългото

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Малкият принц се редува с Пипи Дългото
Коментари Харесай

Нова книга: "Летецът и малкият принц"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
" Малкият принц " се редува с " Пипи Дългото чорапче " за детска книга номер едно към този момент над 70 години. Животът на създателя му Антоан дьо Сент-Екзюпери е също толкоз трогателен, колкото и докосващата философска история, която написва за дребното момче от далечна дребна планета. Авторът на " Летецът и дребният принц " Петер Сис се оправя повече от добре с съвсем непостижимата задача да опише живота на Антоан дьо Сент-Екзюпери, тъй като той освен е безпределно обичан от читатели на всякаква възраст, само че тъй като и фрагменти от най-известната му книги са се трансформирали в цитати, знаци, самият той е трансфорат в знак на свободата, въображението, мъдростта, скрита на непредвидени места като едно малко дете.

Сис съумява да показа действителния живот на Екзюпери, без да смалява мистифицираната му символна фигура. Книгата излиза на британски език през 2014 година и от този момент е обичана и на деца, и на възрастни - макар изобилието от илюстрации съумява да съобщи и любопитна и скъпа информация.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На български език книгата излезе за пръв път през април, месецът на авиацията. Вече и българските читатели могат да научат по какъв начин Антоан дьо Сент-Екзюпери е израснал в замъка " Сен Морис дьо Ременс " покрай летище и е летял още на дванадесет години. Прекарвайки по-голямата част от живота си във въздуха, се е опитвал да счупи разнообразни авиационни върхове, от време на време е и аварирал. Краят на живота на Антоан дьо Сент-Екзюпери идва рано, през юли 1944 година, когато изчезва по време на полет някъде над Средиземно море.

Авторът Петер Сис е чешки илюстратор, публицист и кино режисьор с впечатляващи достижения - седем пъти печели премията на New York Times Book Reviw за най-хубава илюстрована книга на годината. Една от последните му книги е " Стената: моето детство зад желязната завеса " (2007), отличена с медала на Робърт Ф. Сибърт. Петер Сис, който живее в Ню Йорк, е притежател на премията " Ханс Кристиян Андерсен ". Друга негова книга, издадена на български език, е " Птичият събор ".

издателство " Жанет-45 ", превод Манол Пейков, цена 20 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР