Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Нощният ръст на

...
Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Нощният ръст на
Коментари Харесай

Нощна смяна

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstock] Смаляване
Още по тематиката
Нощният растеж на София

Градският превоз след среднощ ще раздвижи живота в града, само че столицата още не е достигнала капацитета на огромните европейски нощни дестинации
13 апр 2018
Икономика след среднощ

Софийските клубове и питейни заведения оферират от ден на ден многообразие от алкохол и музика. Приходите порастват. Клиентите им обаче са едвам към 20 хиляди.
13 апр 2018
Туристите в София: Уикенд резултат за стопанската система

Чужденците са привлечени от изобилието на заведения и преференциалните цени, а част от столичните питейни заведения и заведения за хранене се радват на по-висока посещаемост
13 апр 2018 Някога, в безусловно мрачното Средновековие, нощта е била доста друга от в този момент. Градовете и селата са потъвали в мрак, хората са се заключвали по къщите си и животът е спирал. После идва електричеството, с индустриалната гражданска война то става налично за всички в западния свят и внезапно нощта се трансформира в нещо напълно друго. Появяват се първите градове, които в никакъв случай не спят, и както споделя към този момент по-късно една американскa сентенция - нощта не познава срама.

Обикновено, когато " Капитал " написа за стопанска система и бизнес, той се занимава със протичащото се в работно време - какво вършат фирмите и политиците от девет до пет. Парите обаче в никакъв случай не спят и водещата тематика в този брой е за нощната стопанска система на София. През последните години тя очевидно се развива - въпреки и да няма доста внезапен взрив, увеличението на приходите и множеството непознати туристи трансформират града в по-интересно място през нощта. (вижте тук).

В тъмнината удобно се усещат освен хората, които желаят да прекарат прелестно по заведенията. Има една особена категория държавни чиновници, които избират да седят надалеч от светлината - по опция никой да не вижда какво вършат. В този брой на " Капитал " има три образеца за това. Първият е с пътната организация, която преди време конфигурира няколкостотин камери из цялата страна, с цел да брои трафика. Всъщност с тях може да се наблюдава придвижването на всеки автомобил както " онлайн ", по този начин и обратно във времето. Този метод за следене сега е на практика безотговорен - службите могат да изискат от АПИ каквото си изискат за който решат.

Вторият образец за държавна институция, която обича мрака, е прокуратурата. Или най-малко по този начин наподобява от акцията ѝ против бюрото за надзор на подслушванията. Ще прочетете по какъв начин прокуратурата сполучливо организира наказателна акция против един от членовете на органа, който би трябвало да оказва помощ за цивилен надзор върху специфичните разследващи средства. Резултатът е цялостна победа за прокуратурата - бюрото на практика не работи.

Третият образец е историята на индивида от Червен бряг, който взема решение да опише няколко, съгласно него смущаващи, неща с ръководството на града, като да вземем за пример това, че общинари си санират къщите с европейски пари. Застига го отмъщението на служителите, които избират да седят на мрачно.

Накратко, службите могат да наблюдават безотговорно къде и по кое време отивате с колата си и по-лесно да подслушват телефони, а опитите за опълчване на злоупотребите се санкционират - забележими доказателства, че напредъкът има и задна скорост.

Добрата вест е, че при този поврат на историята най-малко нощният живот е по-качествен. Свободата може и да става по-малко, само че заниманията са повече, акотова е някаква разтуха.

Положителният баланс се добавя и от две бизнес истории, които демонстрират, че триумфът (поне засега) е вероятен макар ясния тренд за по-малко независимост:

- Двама досегашни шефове в RAM, мениджърът на Григор Димитров и фондът на Елвин Гури, строят цех за велосипедни рамки

- От стартъп до хостинг водач за 13 години - историята на Любомир Русанов и Методи Дреновски, съоснователи на " СуперХостинг.бг "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР