Илюстрация Увеличаване [Shutterstcok] Смаляване Още по темата 4+1: Четири идеи

...
Илюстрация Увеличаване [Shutterstcok] Смаляване Още по темата 4+1: Четири идеи
Коментари Харесай

4+1: Четири идеи за четене и една за подкаст

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstcok] Смаляване
Още по тематиката
4+1: Четири хрумвания за четене и една за подкаст

В кои страни няма държавно управление и всичко е ОК, РАЗБИРАЕМО пояснение за blockchain и по какъв начин се пуска спътник
10 яну 2018
4+1: Какво чете и слуша през днешния ден " Капитал "

Четири хрумвания за текстове плюс една за подкаст от редакцията
9 яну 2018
Какво друго по света: няколко любопитни хрумвания

Мъск праща в Космоса персоналния си Tesla Roadster; И Русия замисля своя криптовалута; Дронове ще изследват дъното на Антарктика
5 яну 2018 ЧЕТИРИ ИДЕИ ЗА ЧЕТЕНЕ

Градовете и децата
Критериите за това какво прави един град добър за живеене са разнообразни за всеки, само че за родителите отговорът е един - има ли задоволително зелени пространства и площадки за децата и каква е обстановката с детските градини и учебните заведения. Кои градове са попаднали в класацията на Financial Times за най-подходящо място за развъждане на деца разберете тук.

Когато компютрите стартират да ръководят градове
Технологията на " умните градове " се развива бързо. Толкова, че огромните софтуерни компании избират да насочат вложенията си натам, в сравнение с към други одобрени ниши. Какви са проектите на Alphabet - компанията майка на Googlе, споделя The Atlantic.

Бедствия, храна и бизнес
Природните бедствия постоянно са непредвидими, само че положителната подготовка постоянно е от изгода. Как в Съединени американски щати се развива бизнес с така наречен survival food и какви са позитивите от това вижте в текста на Bloomberg Businessweek.

Имат ли резултат от LED осветлението
Накратко, да. Само за 2017 година прекосяването към LED крушки е понижило въглеродните излъчвания с над 570 млн. тона. Още аргументи за какво LED е добра концепция тук.

И ЕДНА ЗА СЛУШАНЕ

Как да не бъдем песимисти

Защо мислим, че животът е сложен и пропущаме ли в действителност хубавите неща? Да. Въпросът е по какъв начин да избягаме от този метод на мислене и за какво това е належащо. Подкастът през днешния ден е на Freakonomics Radio и можете да чуете тук или долу:
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР