Илюстрация Увеличаване Автор: Виктор Бобчев Смаляване Ко-оп е най-новото коуъркинг

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Виктор Бобчев Смаляване Ко-оп е най-новото коуъркинг
Коментари Харесай

Ново място: "КО-ОП"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Виктор Бобчев Смаляване
" Ко-оп " е най-новото коуъркинг пространство в София. Тук хора от изобретателната промишленост се срещат с необятната аудитория, с цел да опровергаят убеждението, че изкуството е нещо елитарно, от което би трябвало да " разбираш ". Идеята е " Ко-оп " да се трансформира в дом за хора от изобретателната промишленост и за тези, които търсят персонална среща с изкуството. В тази постройка се е помещавало ателието на художника Светлин Русев. " Имаме си едно въгленче и една ваза, останали от него ", споделя създателката на " Ко-оп " Ели Сотирова.

Тя постоянно си е мечтала за дребна изложба, а коуъркингът се появил като естествено продължение на концепцията за продан на хрумвания сред експерти, клиенти и фенове. Предната част на " Ко-оп " се състои от две функционални елементи - дребна изложба и салон за събития, срещи или просто за къса отмора с панорама към парка " Заимов " през стената-прозорец. Задната част на пространството е ярък коуъркинг, с минималистичен дизайн. Ярки столове, цветни настолни лампи и стенни растения контрастират с графитения декор и основават чувство за добре проведено жилище.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък
Фотограф: Виктор Бобчев
Атмосферата се добавя от комфортни мебели, изцяло обзаведена кухня, шкафчета за персонални такъми, даже душ и дъска за гладене – ако някои от членовете на коуъркинга избират да стигат до работа на две колела или тичешком. Работното пространство съдържа един офис за най-много 4 души, 23 самостоятелни места, които могат да се обособяват на зони за дребни екипи, и зала за срещи с потенциал 8-10 души. Артзоната също разполага с презентационна техника.

Тепърва следва " Ко-оп " да се развива, със събития като работилници за продан на умения, а през есента предстоят няколко изложения – снимка, българска графика, продуктов дизайн и триенале на графиката. " Искам тук да кипи ", обобщава Ели Сотирова.

Пространството се намира на бул. " Янко Сакъзов " 17, работно време: 9-19 (с опция за достъп 24/7)
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР