Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Да уточним в началото:

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Да уточним в началото:
Коментари Харесай

Ново място: Old is New

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Да уточним първоначално: Old is New не е ресторант в обичайния смисъл. Това е пространство, в което има дизайн, сантимент, фамилни истории и добра улична храна, като стартираме с хот-дога.
Проектът е на Андре Токев и щерка му Елиза, като по думите на Токев тук той единствено е блъснал едно рамо на концепцията за менюто да вземем за пример, само че кухнята се води от Димо Димов.

Името Old is New е ясно - това е промяната и срещите сред поколенията, връщането и безконечното преработване на остарялото в ново. Затова и логото е песъчлив часовник. Семейните истории са зад кеговете " Българско питие " от 1984 година, 35-годишния бар и бирените халби от ресторанта на родителите на Токев в Германия, стогодишното менче, превърнато в мивка, или остарялата врата, превърната в маса. Сигурно малко се клати, само че нали към този момент казахме, че това не е тъкмо ресторант.

С две думи, става дума за динамично място, в което има и ресторант, и бар, и изложба, и място за другарство.

На входа ви посрещат фотографски портрети на всички, взели участие в това начинание, след това стълбището ви води към бара с наливен Radeberger. Наляво е барът с коктейлите и кафе " Дъбов ", вдясно е мястото за ястие, пиянство, творчество, приказки или просто врещене.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Колкото до храната, тя не е единствено познатата улична като бургер, хот-дог, къри колбас, бурито или леберкез. Освен десертите на Алекс Иванчев тук има и алено тай къри с басмати и пушено тофу, топли бонбони от пачи дроб, карамелизирани круши, и маринован зелен пипер, каварма от октопод и скариди с ориз. Тиган с наденици, картофи и люти чушки напряко си звучи гордо, а вездесъщият сандвич с краставичка за чай или чаша джин е най-хубавата следобедна концепция.

Old is New е на ул. " Ангел Кънчев " 18, работно време: от 11:00 ч. до 00:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР